Džozef S. Naj


Biblioteka:Kapital

Žanr:Politička teorija

Format:14x21

Broj strana:276

ISBN:978-86-523-0062-4

Povez:Tvrdi


Cena:1.485 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.040 din.


Nova knjiga Džozefa Naja, čoveka ogromnog teorijskog uticaja i praktičnog političkog iskustva, na provokativan, analitičan i podsticajan način govori o strukturama moći u savremenom svetu, o vrstama moći od vojne i ekonomske do meke i pametne moći, a naročito o igri moći u odnosu SAD, Kine, EU, Rusije, BRIK.
Zašto je savremeni svet ispunjen napetostima i prikrivenim ili dramatičnim sukoba?
Kako nastaje moć?
Ko je danas moćan?
Da li su u našem vremenu države izgubile monopol na moć?
Da li je SAD dominantna sila ili sila koja sve vidljivije gubi dominaciju?
Šta će biti s Kinom?
Kako će izgledati naš svet u narednim godinama i decenijama?
Pročitajte danas da biste razumeli sutra.

O autoru

Džozef S. Naj istaknuti je profesor na Harvardskom univerzitetu (University Distinguished Service Professor) i bivši dekan Kenedijeve škole za državnu upravu pri ovom univerzitetu. Od 1977. do 1979. bio zamenik državnog podsekretara za bezbednost, nauku i tehnologiju i predsedavao Grupom za neširenje nuklearnog oružja Saveta za nacionalnu bezbednost. Od 1993. do 1994. bio je predsednik Nacionalnog obaveštajnog saveta, a 1994. i 1995. radio je kao pomoćnik ministra odbrane za međunarodne bezbednosne poslove. Za rad u ove tri agencije, dobio je nagrade za istaknutu službu. Služio je... više informacija »

Za nastavak čitanja

Budućnost moći


Nova knjiga Džozefa Naja, čoveka ogromnog teorijskog uticaja i praktičnog političkog iskustva, na provokativan, analitičan i podsticajan način...
više informacija »