Zoran Ćirjaković


Biblioteka:Kapital

Žanr:Politička teorija

Format:14x21

Broj strana:260

ISBN:978-86-523-0088-4

Povez:Tvrdi


Cena:925 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:647 din.


Knjiga o posledicama globalizacijskih i modernizacijskih procesa podsaharskoj Africi.
Istorija globalizacije u Podsaharskoj Africi i uzbudljiva slika njene savremenosti opterećene apsolutnom bedom, ugroženošću kao načinom života i neprestanom borbom za opstanak.
Zbog čega su stanovnici „crne Afrike“ najveći gubitnici u procesima globalizacije?
Od hronične bede do nevladine države, od ekonomije opstanka do okultne ekonomije, od „crne Afrike“ na Zapadu do Zapada u „crnoj Africi“, od muzike sveta do globalnog seksa, o životu ispod dna i o patnji i smehu.

O autoru

Zoran Ćirjaković (Beograd, 1965), predavač na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a poslediplomske studije je završio na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Bio je izveštač Newsweek-a i The Los Angeles Times-a tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji. Za domaće medije izveštavao je tokom oružanih sukoba i kriza u zemljama Azije i Podsaharske Afrike. Vodio je seminare o istraživanju i izveštavanju iz kriznih i opasnih okruženja. Radio je kao novinar NIN-a i spoljnopolitički komentator Radija B92.... više informacija »

Za nastavak čitanja

Globalna Afrika


Knjiga o posledicama globalizacijskih i modernizacijskih procesa podsaharskoj Africi. Istorija globalizacije u Podsaharskoj Africi i uzbudljiva slika...
više informacija »