Hugo Klaus


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:164

ISBN:978-86-523-0051-8

Povez:Tvrdi


Cena:858 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:600 din.


Autobiografski roman jednog od klasika moderne evropske književnosti, preveden na mnoge svetske jezike.
Knjiga koja je obeležila Klausovo stvaralaštvo.
Nesvakidašnji ljubavni roman kojim promiču velike ili neostvarene ljubavi, velike avanture ili banalne preljube, strasni ili očajni ljubavnici.
Vrhunska priča o ljubavi, strasti i žudnji smeštena u modernu Italiju. Među junacima ove knjige Huga Klausa nalaze se i neki poznati evropski glumci.
Tri poznate holandske glumice odigrale su veliku ulogu u životu Huga Klausa i inspirisale nastajanje nekoliko ženskih likova iz njegovog ogromnog opusa.
Autobiografski elementi jedne od ovih ljubavi ušli su u roman Hladni ljubavnik.

O autoru

Hugo Klaus (puno ime: Hugo Moris Žilijen Klaus; Briž, 1929-Antverpen, 2008), najznačajniji flamanski pisac u XX veku. Jedan od klasika moderne evropske književnosti. Romansijer, pripovedač, pesnik, dramski pisac, esejista, slikar i filmski reditelj. Živeo je u Belgiji, osim jednog perioda u mladosti kada je po nekoliko godina živeo u Parizu i u Italiji, pisao na holandskom, ali je neke pesme napisao i na engleskom jeziku. Neobično plodan pisac, Klaus je u svakom žanru kojim se bavio napisao mnoštvo knjiga i u svakom od njih je oblikovao neobilazna dela moderne literature. Objavio je... više informacija »

Za nastavak čitanja

Hladni ljubavnik


Autobiografski roman jednog od klasika moderne evropske književnosti, preveden na mnoge svetske jezike. Knjiga koja je obeležila Klausovo...
više informacija »