Aris Fioretos


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:302

ISBN:978-86-86933-86-7

Povez:Tvrdi

Prevod:Željko Ćirikovački


Cena:913 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:639 din.


Snažna i provokativna priča o Evropi između dva svetska rata, o seksualnosti i manipulaciji, o ljudskom telu i o užasima politike i istorije, o vajmarskoj Nemačkoj i o policijskim operacijama koje zadiru u ljudsku privatnost.
Najveći deo ovog nesvakidašnje uzbudljivog romana odigrava se u Berlinu krajem dvadesetih i početkom tridesetih godina XX veka. Berlin u romanu Istina o Saši Knišu dobija jednu od najzanimljivijih knjiga o sebi.
Istina o Saši Knišu odvodi nas u srce jednog uzbudljivog isto­rij­skog vremena, pokazujući kako u takvim vremenima jednako uz­­­budljiva može da bude i sama ljudska privatnost.
Junaci u ovom romanu, usred izazova istorije i politike, opsednuti su čulima i strastima, iz čega nastaje jedna od najizazovnijih priča novije evropske književnosti.
Fioretos je vrhunski pripovedač, pisac koji na majstorski način uobličava i atmosferu jednog vremena, i karakterističnu atmosferu nekoliko evropskih gradova onog doba, u prvom redu Berlina, i psihologiju svojih neobičnih junaka.
Najvažniji roman poznatog švedskog pisca.

O autoru

Aris Fioretos (Geteborg, 1960), romansijer, propovedač, pesnik, esejista. Jedan od najznačajnijih savremenih švedskih pisaca. Studirao je u Stokholmu, Parizu i na Univerzitetu Jejl u SAD. Od 1991. godine objavio je više od deset knjiga – romana, priča, poezije u prozi i esejistike. Najvažniji romani: Stokholm noću (2000), Istina o Saši Knišu (2002), Poslednji Grk (2009). Najvažnije knjige eseja: Knjiga o fantomima (1994), Berlin iznad i ispod zemlje (2007), Obim noge (2008). Dobitnik je nekoliko književnih nagrada u Švedskoj i u inostranstvu. Među njima se nalaze Nagrada... više informacija »

Za nastavak čitanja

Istina o Saši Knišu


Snažna i provokativna priča o Evropi između dva svetska rata, o seksualnosti i manipulaciji, o ljudskom telu i o užasima politike i istorije, o...
više informacija »