Ljudmila Ulicka


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:520

ISBN:978-86-523-0240-6

Povez:Tvrdi


Cena:1.540 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.078 din.


Velika porodična saga Ljudmile Ulicke i savremene ruske i svetske književnosti.
Jakovljeve lestve u svom čudesnom tkanju obuhvataju priču o nekoliko generacija porodice Osecki.
Ta priča proteže se na čitav jedan vek, od 1911. do 2011, prtateći neke od najuzbudljivijih i najvažnijih tokova ruske i evropske istorije modernog doba.
Ova porodična saga je i mnogo više od toga, ne samo priča o velikoj istoriji i o ličnim iskustvima, već nesvakidašnje pronicljiva i podsticajna potraga za odgovorom na pitanja koja opsedaju književnost i filozofiju od samih početaka: U kojoj meri je čovek slobodan ili nezadovoljan? Kako okolnosti, DNK ili istorija određuju ili uslovljavaju konkretnog čoveka?
Glavna junakinja romana Nora Osecki je novi nezaboravni ženski lik moderne književnosti.
Nagrada Velika knjiga

O autoru

Ljudmila Ulicka (1943, Ural), velika ruska književnica, jedan od vodećih savremenih svetskih pisaca. Ulicka je završila biologiju na Moskovskom državnom univerzitetu 1968. godine. Jedno vreme je radila kao naučnik u Institutu za genetiku u Moskvi, ali je ostala bez posla jer je na svojoj pisaćoj mašini prekucavala zabranjeni roman. Na početku književne karijere pisala je drame i scenarije za pozorište, radio i televiziju. Svetsku slavu stekla je pričama i romanima. Najvažnije knjige: Sonječka (roman, 1994), Siromašni rođaci (knjiga priča, 1994), Medeja i njena deca... više informacija »

Za nastavak čitanja

Sveto smeće


Autobiografske priče i eseji velike ruske književnice. Retko kada u modernoj književnosti pisci otvore vrata svog sveta (svog ličnog i...
više informacija »

Jakovljeve lestve


Velika porodična saga Ljudmile Ulicke i savremene ruske i svetske književnosti. Jakovljeve lestve u svom čudesnom tkanju obuhvataju priču o...
više informacija »