Terezija Mora


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:276

ISBN:978-86-86933-81-5

Povez:Tvrdi


Cena:913 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:639 din.


Najpoznatiji roman nagrađivane nemačke književnice.
Nesvakidašnji roman o junaku koji u velikoj poslovnoj zgradi radi za jednu multinacionalnu korporaciju u kojoj predstavlja samo mali šraf u velikom sistemu.
Najbolji evropski roman o iskustvu korporacijske stvarnosti.
Izuzetna priča o otuđenosti, praznini i gubitku smisla.
Kada počinje svetska ekonomska kriza, junak odjednom shvata da u njegovoj korporaciji nešto ne funkcioniše i on ubrzo postaje jedini čovek te korporacije na evropskom kontinentu.

O autoru

Terezija Mora (1971), romansijerka, pripovedačica, scenaristkinja, prevodilica sa mađarskog na nemački jezik. Terezija Mora rođena je u Šopronu u Mađarskoj. Posle političkih promena u Mađarskoj, 1990. godine preselila se u Nemačku. Studirala je hungaristiku i dramu na Humboltovom univerzitetu u Berlinu, kao i scenario na Akademiji za film u Berlinu. Radila je kao scenarista za filmsku industriju i na televiziji. Na nemački jezik prevela je čitav niz savremenih mađarskih pisaca poput Petera Esterhazija, Ištvana Erkenja, Lasla Darvašija, Lajoša Parti-Nađa, Sofije Ban i... više informacija »

Za nastavak čitanja

Jedini čovek na kontinentu


Najpoznatiji roman nagrađivane nemačke književnice. Nesvakidašnji roman o junaku koji u velikoj poslovnoj zgradi radi za jednu multinacionalnu...
više informacija »