Tamara Đuran


Biblioteka:Element

Žanr:Pesme

Format:14x20

Broj strana:60

ISBN:978-86-523-0403-5

Povez:Broš


Cena:599 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:419 din.


Povezane jedinstvenom temom i celovitom zamisli, pesme u knjizi Još pre vremena oblikuju poemu o modernoj jedinki koja kroz obrede i iskušenja ljubavi traga za smislom svakodnevice.
Pojedinačne pesme ove knjige predstavljaju posebnu jezičku, emotivnu i egzistencijalnu situaciju, a sve zajedno one se stapaju u strasnu i evokativnu, delikatnu i neposredno kazanu liriku.

O autoru

Tamara Đuran rođena je 1982. u Smederevskoj Palanci. Završila je Srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Lektor je i jezički konsultant. Кnjige pesama: Evolucija reči (2006), Кamen i kost (2021) i Još pre vremena (2023). Živi i radi u Beogradu. više informacija »

Kritike

„Tamara Đuran poeziju razume kao intimističku lirsku fakturu oblikovanu prema potrebama traganja za smislom, ali je pritom svesna da je govor sam po sebi vrsta traganja. Otuda ove stihove možemo čitati ne samo u ključu ljubavne lirike već i kao dijalog s hipotetičkim novim ja, koje svoju projekciju nalazi u dosluhu sa stvarnošću drugog. Lirsko obraćanje kao integrišući pokretač u odnosu dva bića daje osnovni ton ove pesničke knjige. Time pesnikinja postiže ono što se od poezije najčešće i očekuje – da bude vrsta svedočanstva.“

Dejan Aleksić

Za nastavak čitanja

Još pre vremena


Povezane jedinstvenom temom i celovitom zamisli, pesme u knjizi Još pre vremena oblikuju poemu o modernoj jedinki koja kroz obrede i iskušenja...
više informacija »