Dušan Teodorović


Biblioteka:Mali Arhipelag

Žanr:Pesme

Format:14x20

Broj strana:108

ISBN:978-86-523-0303-8

Povez:Broš


Cena:759 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:531 din.


Mnoga čuda su se desila kad je dabar sreo vidru. I ta čuda još traju i pozivaju vas da ih svakako upoznate.
O nekim od tih čuda Dušan Teodorović je napisao neodoljive pesme koje je lepo čitati, lako pamtiti i sa zadovoljstvom prenositi drugima.
Tako su nastale ove pesme za decu i decu u odraslima.
Reč je o zanimljivim i duhovitim, igrivim i vedrim pesmama ispunjenim jezičkim obrtima, maštom punom slobode, istinskom radošću igre i otvorenim odnosom prema novim i mladim čitaocima.
Šta se sve nalazi u vreći za snove, gde žive dobre ale i sa kojim sve životinjama traje najbolja zabava?
Napisane za decu kao svoje prve čitaoce, pesme Dušana Teodorovića u knjizi Kad je dabar sreo vidru mogu da čitaju i odrasli ili barem, kako je govorio Danilo Kiš, osetljivi čitaoci.

O autoru

Dušan Teodorović je redovni član SANU i profesor Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predavao je na univerzitetima u Evropi, Americi i Aziji. Otkako se opismenio, ne prestaje da piše. Ovo je njegova prva knjiga za decu i decu u odraslima. više informacija »

Kritike

„Kao da je to oduvek bila njegova osnovna profesija, Dušan Teodorović piše poeziju za decu sa zadivljujućom veštinom i besprekornim ritmom. Njegove pesme su duhovite, maštovite i pitke, a iz njih deca takođe mogu i mnogo da nauče.“

Jelena Lengold

Za nastavak čitanja

Kad je dabar sreo vidru


Mnoga čuda su se desila kad je dabar sreo vidru. I ta čuda još traju i pozivaju vas da ih svakako upoznate. O nekim od tih čuda Dušan...
više informacija »