Fiona Sampson


Biblioteka:Element

Žanr:Pesme

Format:14x20

Broj strana:80

ISBN:978-86-523-0274-1

Povez:Broš

Pogovor:Gojko Božović


Cena:605 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:424 din.


Pesnička imaginacija Fione Sampson usredsređuje se na prirodne cikluse i obrede, na male gestove i pokrete u kojima uočava istinsku dramu i mogućnost uzbudljive spoznaje lirskog subjekta.
Za razliku od većine modernih pesnika koji su produbljivali sliku grada i koji su neprestano težili da gradskim sadržajima prošire jezik poezije, Fiona Sampson proširuje uobičajeni prostor poezije, odlazeći u svojim pesmama u prirodu, samim tim čineći raznovrsnijim i rečnik svoje poezije.
Suočena s prirodom u kojoj nalazi važno iskustvo modernog čoveka i važnu mogućnost modernog pesništva, poezija Fione Sampson potvrđuje se kao promišljen govor o elementarnim pitanjima moderne egzistencije.

O autoru

Fiona Sampson, britanska pesnikinja, esejistkinja, književna kritičarka i urednica. Jedna je od vodećih savremenih britanskih pesnikinja. Poezija Fione Sampson prevedena je na preko trideset pet jezika. Knjige ove autorke objavljene su u sedamnaest zemalja. Dobila je gotovo sve najvažnije britanske nagrade za poeziju: Nagrada „Njudigejt“, Nagrada „Čomli“, Nagrada „Hotornden“, Nagrada „Ketlin Blandel“, Nagrada „Openhajmer-Džon Dauns“, kao i više nagrada umetničkih društava iz Engleske i Velsa. Dobitnica je niza međunarodnih književnih priznanja, među kojima su... više informacija »

Za nastavak čitanja

Klopka


Pesnička imaginacija Fione Sampson usredsređuje se na prirodne cikluse i obrede, na male gestove i pokrete u kojima uočava istinsku dramu i...
više informacija »