Žak Atali


Biblioteka:Kapital

Žanr:Politička teorija

Format:14x21

Broj strana:272

ISBN:978-86-86933-97-3

Povez:Tvrdi


Cena:1.160 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:812 din


Prevod s francuskog: Bojan Savić Ostojić

Knjiga jednog od najuticajnijih savremenih evropskih mislilaca o najizazovnijim pitanjima modernog vremena: od globalizacije do ekonomske krize, od demografije do demokratije, od energije do eko­lo­gije, od današnje nestašice nafte do sutrašnje nestašice vode, od porodice do roditeljstva, od identiteta do svakodnevice, od ljubavi do ishrane, od migracija do promene karaktera rada, od religije do terorizma, od marginalizacije kulture do gubitka humanih projekcija sveta, od modernog čoveka kao nomada do ogromne nejednakosti.
Pisana na lucidan i slikovit način, istančana u analizama, hrabra i prodorna u susretu sa istorijom savremenih događaja, Kratka istorija budućnosti je uzbudljiva knjiga o ključnim političkim, ekonomskim, društvenim i kulturnim silama i procesima koji oblikuju sliku modernog sveta.
Knjiga o pet tala­sa bu­dućnosti koja je već došla.
U kakvom svetu živimo danas i u kakvom ćemo svetu živeti za ne­koliko godina.
Knjiga koja je uzbudila evropsko javno mnenje i izazvala mnogobrojne reakcije.

O autoru

Žak Atali (Alžir, 1943) francuski filozof, politički i ekonomski teoretičar. Atali je jedan od najuticajnijih savremenih evropskih mislilaca. Nalazi se na listi sto najuticajnijih globalnih mislilaca političkog magazina Foreign Policy. Osamdesetih godina bio je ključni savetnik francuskog predsednika Fransoa Miterana. Početkom devedesetih postao je prvi predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (1991–1993). Najvažnije knjige: Kanibalizam i civilizacija: život i smrt u istoriji medicine (1984), Buka: politička ekonomija muzike (1985), Čovek od uticaja: Sudbina čoveka od... više informacija »

Za nastavak čitanja

Kratka istorija budućnosti


Prevod s francuskog: Bojan Savić Ostojić Knjiga jednog od najuticajnijih savremenih evropskih mislilaca o najizazovnijim pitanjima modernog...
više informacija »