Gabor Šejn


Biblioteka:Element

Žanr:Pesme

Format:14x20

Broj strana:56

ISBN:978-86-523-0225-3

Povez:Broš


Cena:605 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:424 din.


U pesničkom romanu Gabora Šejna Kula ludaka prožima se mnoštvo glasova: istorija i savremenost, srednjoevropski mitovi i vesti na CNN, poezija i roman, slikarstvo i ispovednost, kula i tamnica, razum i ludilo, stari i moderni gradovi, tradicija i eksperiment, avantura i uređenost, stari zatočenici i moderni nomadi, pesnički tekst i njegovo samosvesno, erudicijsko komentarisanje.
Svi ti glasovi, međusobno promenjeni u dinamičkom odnosu u koji ih stavlja ova neobična i izazovna knjiga, sabiraju se u jedan uskomešan tok, pripovedajući beskrajnu srednjoevropsku priču s kojom je neophodno se suočiti.
Snažna kritika, smeo eksperiment, lucidna poezija, pesnički roman.

O autoru

Gabor Šejn (Budimpešta, 1969), pesnik, prozaista, pisac za decu, dramski pisac, kritičar, teoretičar, doktor književnih nauka. Studirao je nemačku filologiju i mađarsku književnost na Univerzitetu u Budimpešti. Radi kao profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta „Lorand Etveš” u Budimpešti, gde predaje modernu mađarsku književnost. Objavio je devet knjiga pesama, među kojima se nalaze: Sećanje reči (1991), Cave canem (1993), Staklena riba (2000), Noć, putovanje (2013), Pozdravi iz središta kontinenta (2017). Pesnički roman: Kula ludaka (2008). Romani: Knjiga o... više informacija »

Za nastavak čitanja

Kula ludaka


U pesničkom romanu Gabora Šejna Kula ludaka prožima se mnoštvo glasova: istorija i savremenost, srednjoevropski mitovi i vesti na CNN, poezija i...
više informacija »