Milan Peca Nikolić


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:252

ISBN:978-86-523-0203-1

Povez:Tvrdi


Cena:836 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:585 din.


Roman o ličnom, porodičnom i društvenom životu u vreme bombardovanja 1999. godine. Duhovita, ironična, crno-humorna i katarzična slika savremene istorije.
Dok sa suprugom čeka rođenje deteta, junak romana pokušava da preživi bombardovanje u Beogradu i pored Save, u blizini Obrenovca.
Istovremeno, junak pokušava da osmisli svoju svakodnevicu posrnulu u preživljavanje i grubost, bes i strah, strepnju i egzistencijalnu ugroženost.
Prisećajući se detinjstva, putovanja, pročitanih knjiga, muzike koju voli i filmova u kojima je uživao, junak pokušava da oblikuje utočošte za sebe i bolji svet za svog sina.

O autoru

Milan Peca Nikolić (1957). Završio je Obrenovačku gimnaziju. Diplomirao je na Odseku za fimsku i TV režiju na FDU 1983. godine. Ko-autor je scenarija za fimove Variola vera i Tajvanska kanasta. Autor je knjige pesama Bermude na palme. Autor je eksperimentalnog fima Selfi, kao i velikog broja TV emisija svih žanrova. Producent je filma TT Sindrom. Samostalan, radoznao, nezavistan, nestalan, skeptičan prema duhu vremena. Oženjen, ima sina. Trudi se da bude dobar otac. više informacija »

Za nastavak čitanja

Kulturan svet


Roman o ličnom, porodičnom i društvenom životu u vreme bombardovanja 1999. godine. Duhovita, ironična, crno-humorna i katarzična slika...
više informacija »