Olga Slavnikova


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:304

ISBN:978-86-523-0012-9

Povez:Tvrdi

Prevod:Ljubinka Milinčić


Cena:1.056 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:739 din.


Roman dobitnice nagrade Ruski Buker.
Junak u novom romanu Olge Slavnikove suočava se sa moćnom službom bezbednosti koja od njega zahteva da u ime viših interesa izvrši samoubistvo. Tako se ovaj stručnjak za marketing, koji veruje da su mu poznati svi oblici modernih manipulacija, suočava sa kafkijanskim košmarom u savremenoj Moskvi.
Junak odlučuje da se bori sa pretnjama i iskušenjima, što ga dovodi u dramatične situacije, uzbudljive preokrete i prilike u kojima dolazi do samih granica vlastitih moći.
Krimi zapleti, tajni agenti, političari i tajkuni, tajne operacije i internet, ljubavne avanture.
Vrhunac romana je teroristički napad u stanici metroa koji potresa Moskvu.
Snažna slika savremene Moskve.
Prvi ruski roman u kome se junak suprotstavlja tajnim službama i državnoj bezbednosti.

O autoru

Olga Slavnikova (Jekaterinburg na Uralu, 1957), pripovedačica, romansijerka i književna kritičarka. Godine 1981. diplomirala je na Uralskom univerzitetu. Radila je u Naučno-istraživačkom institutu Tjažmaš do 1988. Potom radi kao urednik književnih listova i časopisa. Objavila je romane: Vilin konjic uvećan do veličine psa (1999), Sam u ogledalu (2000), Besmrtni (2001), 2017. (2006), Laka glava (2010), kao i knjigu priča: Ljubav u sedmom vagonu (2008). Za roman 2017. dobila je nagradu „Ruski Buker“ za najbolju knjigu godine. Ostale nagrade: „Ural“, „Bazgov“,... više informacija »

Za nastavak čitanja

2017


Na stogodišnjicu Oktobarske revolucije, 2017. godine, u Rusiji počinje nova revolucija, u znaku istih ideologija i u identičnim uniformama koje su...
više informacija »

Laka glava


Roman dobitnice nagrade Ruski Buker. Junak u novom romanu Olge Slavnikove suočava se sa moćnom službom bezbednosti koja od njega zahteva da u ime...
više informacija »