Ilja Stogoff


Biblioteka:Sto slovenskih romana

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:198

ISBN:978-86-86933-81-2

Povez:Tvrdi povez sa zaštitnim omotom

Prevod:Natalija Nenezić

Pogovor:Tijana Spasić


Cena:902 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:631 din.


mASIAfucker Ilje Stogoffa je putopisno-avanturistička povest o postsovjetskoj, tranzicionoj Rusiji.
Kao nekakav Keruak sa Istoka, Stogoff veoma živim, gotovo razgovornim stilom vodi čitaoca preko širokih prostranstava evropske i azijske Rusije, kao i susednih država koje su nekada predstavljale obode Sovjetskog Saveza.
Priča u romanu Ilje Stogoffa ima sva obeležja pikarskog romana, u kome se iz perspektive stranca približavaju daleki i egzotični predeli.
Stogoff u ovom romanu ispisuje uzbudljivu predstavu žitelja velikog grada koji doživljava šok suočen s teškim životnim uslovima udruženim s kafkijanskim totalitarizmom i sveopštom korupcijom.
Ispripovedan živim i dinamičnim stilom u širokom rasponu od putopisnog do izrazito poetičnog, od avanturističkog do kritički intoniranog, roman mASIAfucker Ilje Stogoffa donosi nove tonove u razumevanju kompleksnosti života u zemlji koja je tako ogromna, mnogoljudna i puna kontrasta kakva je Rusija.
mASIAfucker Ilje Stogoffa je uzbudljivo, neočekivano, snažno i lucidno pripovedanje o svetu u kome junak, ma koliko putovao na Istok ili na Zapad, shvata da nigde nema dom i da je bekstvo nemoguće.

O autoru

Ilja Stogoff (Sankt Peterburg, 1970). Rođen je kao Ilja Jurjevič Stogov. Po obrazovanju magistar bogoslovije, a poslednjih godina radi kao novinar. Radio je kao trgovac, televizijski voditelj, ulični menjač deviza, učitelj, čistač u bioskopu, glavni urednik erotskog časopisa, telohranitelj, prevodilac, muzički kritičar, barmen i portparol kazina. U medijima radi dvadesetak godina. Godine 1999. proglašen je novinarom godine u Sankt Peterburgu. Najvažniji romani: Imperatorova lobanja (1997), Krvava Meri (1997), Kamikaze (1998), Revolucija sad! (2001), Klupski život. Pravi se da si... više informacija »

Za nastavak čitanja

mASIAfucker


mASIAfucker Ilje Stogoffa je putopisno-avanturistička povest o postsovjetskoj, tranzicionoj Rusiji. Kao nekakav Keruak sa Istoka, Stogoff veoma...
više informacija »