Ivana Stefanović


Biblioteka:Znakovi

Žanr:Eseji

Format:14x21

Broj strana:208

ISBN:978-86-86933-74-4

Povez:Tvrdi


Cena:825 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:578 din.


Knjiga Muzika od ma čega sačinjena je od lucidnih i uzbudljivih, radoznalih i upečatljivih eseja i zapisa o neuhvatljivim zvucima i slikama sveta u neprestanoj promeni.
U tom svetu jedni pored drugih i uporedo nalaze se Beograd i Bukurešt, Njujork i Istanbul, Beč i Damask, Keln i Šangaj, muzika i teatar, odrastanje i zrela spoznaja života, Orhan Pamuk i Mauricio Kagel, Ljubica Marić i Pavle Stefanović, raspad države i nastanak nove kompozicije u kojoj se ukrštaju čista muzika i dramatični zvuci stvarnosti, muzički i pozorišni festivali i intimni rituali svakodnevnog života za umetnost.
Istovremeno knjiga eseja, knjiga putopisa i knjiga duboko ličnih svedočanstva, Muzika od ma čega pretvara se u hroniku ne toliko muzičkog života koliko života u poremećenim vremenima u poslednjoj deceniji XX veka.
Knjiga Ivane Stefanović Muzika od ma čega nastala je u najboljoj tradiciji srpske esejistike.

O autoru

Ivana Stefanović (Beograd, 1948), kompozitor i esejista. Studije kompozicije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Enrika Josifa. Pored kompozicije, studirala je i violinu u klasi Aleksandra Pavlovića. Usavršavala se (1979–1981) u Parizu kao stipendista francuske vlade, na Institutu za istraživanje i koordinaciju akustike i muzike (IRCAM), a 1981. pratila je kurs iz kompozicije Mauricija Kagela u Eks an Provansu. Prvi javni koncert na kome su predstavljene kompozicije Ivane Stefanović održan je 1966. godine. Kasnije muzičke i radiofonske kompozicije ove... više informacija »

Za nastavak čitanja

Muzika od ma čega


Knjiga Muzika od ma čega sačinjena je od lucidnih i uzbudljivih, radoznalih i upečatljivih eseja i zapisa o neuhvatljivim zvucima i slikama sveta...
više informacija »