Darko Tuševljaković


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:148

ISBN:978-86-523-0235-2

Povez:Tvrdi


Cena:825 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:578 din.


Nova knjiga proze dobitnika Evropske nagrade za književnost.
Priče u kojima se stvarnost pokazuje fantastičnijom od svake fantastike, a prizori koji nam se učine fantastičnim ubrzo se ostvaruju pred našim očima.
Od junaka koji pokušava da krijumčarskim kanalima preko Drine pobegne od rata i bombardovanja, preko mladića koji odrasta u gradu čija podeljenost poprima oblike paralelne stvarnosti, do mlade žene koja ne uspeva da nađe izlaz iz vrtložnog kruženja automobilom u Kaluđerici.
Uzbudljivo, pronicljivo, efektno.

O autoru

Darko Tuševljaković rođen je u Zenici 1978. godine. Od 2002. objavljuje kraću i dužu prozu u raznim domaćim i regionalnim časopisima i antologijama. Godine 2004. dobija nagradu „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu. Objavio je romane Senka naše želje (2010) i Jaz (2016, uži izbor za Ninovu nagradu), kao i knjige priča Ljudske vibracije (2013, najuži izbor za književnu nagradu „Zlatni suncokret“) i Naknadne istine (2017, najuži izbor za Andrićevu nagradu). Godine 2017. dobio je Evropsku nagradu za književnost za roman Jaz. Živi u... više informacija »

Za nastavak čitanja

Jaz


Snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u...
više informacija »

Jegermajster


Novi roman Darka Tuševljakovića, dobitnika Evropske nagrade za književnost. Dva paralelna toka radnje u romanu Jegermajster ukrštaju se i...
više informacija »