Darko Tuševljaković


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:140

ISBN:978-86-523-0195-9

Povez:Tvrdi


Cena:825 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:578 din.


Snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi.
Slikajući život mladih ljudi u jednom uzburkanom vremenu i kombinujući elemente društvenog romana i fantazmagorije, pisac u Jazu oblikuje pozornicu na kojoj se, usred velikih političkih i istorijskih lomova, pokazuju upečatljivi likovi sa svojim ljudskim i intimnim dramama.
Snažna priča o tome kako preživeti istoriju i sačuvati pravo na vlastitu različitost.
Od Beograda i Kragujevca devedesetih do slike porodičnog odmora u Grčkoj, u paralelnim i ukrštenim pričama razrešavaju se lične i porodične drame, duga povest nasilja i borbe sa sobom i drugima.

O autoru

Darko Tuševljaković rođen je u Zenici 1978. godine. Od 2002. objavljuje kraću i dužu prozu u raznim domaćim i regionalnim časopisima i antologijama. Godine 2004. dobija nagradu „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu. Objavio je romane Senka naše želje (2010) i Jaz (2016, uži izbor za Ninovu nagradu), kao i knjige priča Ljudske vibracije (2013, najuži izbor za književnu nagradu „Zlatni suncokret“) i Naknadne istine (2017, najuži izbor za Andrićevu nagradu). Godine 2017. dobio je Evropsku nagradu za književnost za roman Jaz. Živi u... više informacija »

Kritike

Darko Tuševljaković je zaista veliko otkriće za mene, to mi je najsvetliji trenutak ovogodišnje produkcije. (Srđan V. Tešin)

Za nastavak čitanja

Jaz


Snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u...
više informacija »

Naknadne istine


Nova knjiga proze dobitnika Evropske nagrade za književnost. Priče u kojima se stvarnost pokazuje fantastičnijom od svake fantastike, a prizori...
više informacija »