Darko Tuševljaković


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:140

ISBN:978-86-523-0195-9

Povez:Tvrdi


Cena:825 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:578 din.


Snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi.
Slikajući život mladih ljudi u jednom uzburkanom vremenu i kombinujući elemente društvenog romana i fantazmagorije, pisac u Jazu oblikuje pozornicu na kojoj se, usred velikih političkih i istorijskih lomova, pokazuju upečatljivi likovi sa svojim ljudskim i intimnim dramama.
Snažna priča o tome kako preživeti istoriju i sačuvati pravo na vlastitu različitost.
Od Beograda i Kragujevca devedesetih do slike porodičnog odmora u Grčkoj, u paralelnim i ukrštenim pričama razrešavaju se lične i porodične drame, duga povest nasilja i borbe sa sobom i drugima.

O autoru

Darko Tuševljaković rođen je u Zenici 1978. godine. Od 2002. objavljuje kraću i dužu prozu u raznim domaćim i regionalnim časopisima i antologijama. Godine 2004. dobija nagradu „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu. Objavio je romane Senka naše želje (2010) i Jaz (2016, uži izbor za Ninovu nagradu), kao i knjige priča Ljudske vibracije (2013, najuži izbor za književnu nagradu „Zlatni suncokret“) i Naknadne istine (2017, najuži izbor za Andrićevu nagradu). Godine 2017. dobio je Evropsku nagradu za književnost za roman Jaz. Živi u... više informacija »

Kritike

Darko Tuševljaković je zaista veliko otkriće za mene, to mi je najsvetliji trenutak ovogodišnje produkcije. (Srđan V. Tešin)

Za nastavak čitanja

Naknadne istine


Nova knjiga proze dobitnika Evropske nagrade za književnost. Priče u kojima se stvarnost pokazuje fantastičnijom od svake fantastike, a prizori...
više informacija »

Jaz


Snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u...
više informacija »