Milan Todorov


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:144

ISBN:978-86-523-0316-8

Povez:Tvrdi


Cena:847 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:593 din.


Roman o ljubavi i nestajanju, o usamljenosti i žudnji, o strasti i svakodnevici.
Zaljubljeni u istu ženu, junaci Milana Todorova preispituju svoje prijateljstvo, svoje emocije, svoje društvo i pravila i tabue na kojima ono počiva.
Uverljiva priča o ljubavi koja menja mnogo lica sve dok ne dovede junake romana do krajnjih granica njihovog iskustva.
Ljubavna priča u romanu naslojava se kritičkom slikom života junaka razapetih između svakodnevnih poslova za opstanak i čežnje za izmeštanjem iz zadatih okolnosti egzistencije, kao i krimi elementima u epizodama romana u kojima inspektor i glavni junak tragaju za iznenada nestalom tetkom glavnog junaka.
Od Segedina do Novog Sada.
Šta se dogodilo sa Svetom bazena – Raj-T?
Novi Sad kakav još niste upoznali.

O autoru

Milan Todorov, pripovedač i satiričar, diplomirao je jugoslovenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Radio je kao novinar u elektronskim medijima. Objavio je dve knjige kratkih satiričnih priča: Uhom za kruhom (1976) i Bezbroj naših života (2011). Knjiga priča: Ne mogu ovde da dočekam jutro (2014) i Telefonski imenik mrtvih pretplatnika (2019). Romani: Lek protiv smrti (2016), Redosled jednostavnih stvari (2017) i Pristanište (2018, 2019). Autor je monodrame Kuninsko leto koja je igrana u Srpskom narodnom pozorištu u sezoni 1985/1986. Napisao je nekoliko knjiga... više informacija »

Za nastavak čitanja

Ne mogu ovde da dočekam jutro


Kratke priče o muškarcima. Knjiga iznijansiranih i sugestivnih priča o sredovečnom iskustvu junaka na osetljivoj granici između vremena koje je...
više informacija »

Ne mogu svi da umru leti


Roman o ljubavi i nestajanju, o usamljenosti i žudnji, o strasti i svakodnevici. Zaljubljeni u istu ženu, junaci Milana Todorova preispituju svoje...
više informacija »