Saša Obradović


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:176

ISBN:978-86-523-0344-1

Povez:Tvrdi


Cena:935 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:655 din.


Policijski inspektor Milan Ilić, koga kolege zovu Intelektualac zbog njegove strasti prema čitanju knjiga, kreće se poput nekog savremenog Don Кihota među istražiteljima nerešenih ubistava iz devedesetih godina.
Rešen da rasvetli jedan ratni zločin iz devedesetih, Ilić se suočava sa slikom društva u kome je sve povezano i u kome su nekadašnji ratni preduzetnici postali ugledni i uticajni građani.
Roman Saše Obradovića koristi i elemente krimi romana i elemente parodije detektivskog romana. Pun napetosti i preokreta, policajaca koji tragaju za istinom i policajaca koji istinu zataškavaju, ali i ljubavnih afera, ovaj roman dovodi sve u sumnju, uključujući poštenje istražitelja i pouzdanost pripovedača.

„Živimo li u vremenu u kome zahtev za iznošenjem istine gubi svoju elementarnu socijalnu funkciju?
Da li danas svaka strana laže iz nekog razloga ili je greška do nas koji sumnjamo u svakoga ko progovori?
Može li se puna istina u današnjem društvu uopšte saznati?“ (Saša Obradović)

O autoru

Saša Obradović (Valjevo, 1968), pripovedač i romansijer; profesionalni diplomata i nekadašnji pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Objavio je knjige pripovedaka: Ulazak u zamak (1999) i Izlazak iz zamka (2011); novelu Drugi drugi svijet (2009) i romane: Mardijan je najzad mrtav (2005), Vrt ljubavi (2008) i Sestre Кaramazić (2013). Od 2017. godine je ambasador Srbije u Finskoj. više informacija »

Za nastavak čitanja

Ocena dokaza


Policijski inspektor Milan Ilić, koga kolege zovu Intelektualac zbog njegove strasti prema čitanju knjiga, kreće se poput nekog savremenog Don...
više informacija »