Žan Bodrijar


Biblioteka:Kapital

Žanr:Politička teorija

Format:14x21

Broj strana:176

ISBN:978-86-86933-50-8

Povez:Tvrdi

Prevod:Dejan Ilić


Cena:720 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:504 din


Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla je poslednja objavljena knjiga Žana Bodrijara, testamentarno delo jednog od ključnih mislilaca modernog doba.
Bodrijarove analize u knjizi Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla na uzbudljiv i lucidan način preispituju moderni svet, pre svega, političke, društvene i ekonomske procese u njemu. Bodrijar pokreće čitav niz važnih tema: od sveta na granicama realnog do sveta u dubokoj iluziji, od ubistva znaka do masovne proizvodnje nasilja u našem vremenu, od novog karaktera politike do pojavnih i skrivenih oblika inteligencije Zla u modernim vremenima, od Kosova i bombardovanja Srbije do rata u Avganistanu i rata u Iraku.
Smelo i promišljeno, provokativno i oslobođeno, nesvakidašnje i analitično mišljenje o pitanjima sa čijim posledicama svakodnevno živimo.
Bodrijar preispituje neke od najvažnijih tema kojima se bavio u svom opusu.
Knjiga Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla pokazuje retku sposobnost ovog mislioca da se na analitički produbljen način bavi aktuelnim, burnim, izazovnim pitanjima svakodnevice i žive, još neohlađene istorije.
S Bodrijarovom knjigom bolje razumemo svet u kome živimo.

O autoru

Žan Bodrijar (1929-2007), veliki francuski filozof i sociolog. Jedan od najuticajnijih savremenih teoretičara. Autor niza značajnih analitičkih uvida o modernom društvu, politici i kulturi. Bodrijarove analize kretale su se u rasponu od politike ljudskog tela do simboličkih formi svakodnevice i mišljenja, od uloge medija do moći politike, od manipulativnih strategija do najaktuelnijih društvenih i političkih izazova. Najvažnije knjige: Simbolička razmena i smrt (1976), Zaboravite Fukoa (1977), O zavođenju (1979), Simulakrumi i simulacije (1981), Fatalne strategije (1983), Amerika... više informacija »

Za nastavak čitanja

Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla


Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla je poslednja objavljena knjiga Žana Bodrijara, testamentarno delo jednog od ključnih mislilaca modernog...
više informacija »

Duh terorizma


Uzbudljivi eseji jednog od vodećih i najuticajnijih modernih mislilaca o tome kako je i zašto terorizam postao važan fenomen moderne svetske...
više informacija »