Boško Krstić


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:168

ISBN:978-86-523-0317-5

Povez:Tvrdi


Cena:760 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:532 din.


Paranoja i stvarnost, stvarna Subotica i izmaštana Šapata sreću se u dvema ukrštenim pričama novog romana Boška Krstića Paranoja Barona Aldina.
Junak Krstićevog romana priča priču svog života, izmešanu sa našim društvenim iskustvom u poslednjih nekoliko decenija.
U toj istoriji sukoba i omraza, privida i licemerja, velikih objava srećne budućnosti i mučnih iskustava konkretnog života, junaci romana dolazi do pitanja: gde se završava stvarnost, a gde počinje paranoja?
Novi roman pisca romana Kaštel Beringer i nesmirenog istraživača retkih sudbina i epizoda iz svakodnevice i istorije bačke ravnice.

O autoru

Boško Krstić (Martinci Miholjački, Republika Hrvatska, 1947), novinar, romansijer i esejist. Diplomirao jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik (književno-publicistički smer) na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Romani: Kaštel Beringer, Vodolija, Sagmajsterova istraga i Kvazimodo. Eseji: Subotičke senke, Potraga za ulicom divljih kestenova, Legenda o čuvarima azura i Srebrni oksid. Drame: Tramvaj u žitu (igra za decu). Romani su mu bili ili u užem ili širem izboru za NIN-ovu nagradu. Za prozne fragmente Kvazimodo dobio je nagradu Jevrejskih opština Srbije,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Kaštel Beringer


Opis Subotice i Bačke sa istorijom njenih mena, s njenim privatnim i javnim istorijama, kaštelima i salašima, rekama i gradovima. Slika...
više informacija »

Paranoja Barona Aldina


Paranoja i stvarnost, stvarna Subotica i izmaštana Šapata sreću se u dvema ukrštenim pričama novog romana Boška Krstića Paranoja Barona...
više informacija »