Vladimir Jaćimović


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:208

ISBN:978-86-523-0363-2

Povez:Tvrdi


Cena:1.210 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:847 din.


Uzbudljiv roman koji se odigrava u savremenoj Turskoj uoči poslednjeg vojnog puča 2016. godine.
Glavni junak romana Ilker Bozkurt je visoki oficir turske vojske upleten u mrežu špijunskih igara i porodičnih istorija.
Vremenom će se pokazati da se njegova porodica preselila iz Sandžaka u Tursku neposredno posle Prvog svetskog rata, ali i da je on odabran od zaverenika da izvrši napad na Erdogana.
Jaćimović neobično precizno i s velikom pripovedačkom snagom prikazuje savremeni Istanbul, u kome se odigrava najveći deo radnje romana, kao i Moskvu, u kojoj je jedno vreme glavni junak romana na službi.

O autoru

Vladimir Jaćimović (Nikšić, 1974), matematičar i fizičar. Autor je brojnih naučnih članaka iz matematičke fizike i teorije bifurkacija, kao i udžbenika iz linearne algebre. Radi kao profesor matematike na Univerzitetu Crne Gore. Povratak na Zejrek je njegovo prvo objavljeno književno delo. više informacija »

Kritike

„Naši pisci, kako stariji, tako i savremeni, retko su se usuđivali da radnju svojih romana ili priča smeste u nekom gradu druge kulture i jezika. Vladimir Jaćimović se na to usudio već u svom prvom romanu Povratak na Zajrek – i odjednom su u našoj književnosti progovorili i živopisni i raznostrani Istanbul, u kome je smešten najveći deo radnje ovog romana, i mnogolika Moskva, u kojoj nekoliko godina Jaćimovićev junak provodi na službi.“

Gojko Božović

Za nastavak čitanja

Povratak na Zejrek


Uzbudljiv roman koji se odigrava u savremenoj Turskoj uoči poslednjeg vojnog puča 2016. godine. Glavni junak romana Ilker Bozkurt je visoki oficir...
više informacija »