Nina Rabrenović


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:116

ISBN:978-86-523-0108-9

Povez:Tvrdi

Pogovor:Vasa Pavković


Cena:704 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:493 din.


Knjiga priča koje su povezane u jedinstvenu celinu o Istočnom Rimskom Carstvu od prve polovine VI do druge polovine IX veka.
Opisujući Konstantinopolj toga vremena, kao i uspon Istočnog Rimskog Carstva, knjiga Priče sa granice govori o Romejima i varvarima, o ikonoborcima i ikonobraniteljima, o zaverama i ratovima, o sumanutim vladarima i izgubljenim podanicima, a najviše o iskustvu granice i o prelaznim vremena u kojima je gotovo sve moguće.
Uzbudljivo, zanimljivo i neodoljivo.

O autoru

Nina Rabrenović (Bijelo Polje, 1963-Podgorica, 2013), pripovedač. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Podgorici, a kasnije je položila sudsko-advokatski ispit. Radila je kao pravnik u Beogradu, Moskvi i Podgorici. Objavila je knjige priča: Na sredozemlju (1990) i Pod svojim znakom (1997). Priče Nine Rabrenović zastupljene su u nekoliko antologija savremene srpske priče, među kojima su i antologija mladih srpskih pripovedača Tajno društvo (1997) i antologija srpske kratke priče Oslobađanje lektire (2003). više informacija »

Za nastavak čitanja

Priče sa granice


Knjiga priča koje su povezane u jedinstvenu celinu o Istočnom Rimskom Carstvu od prve polovine VI do druge polovine IX veka. Opisujući...
više informacija »