Eugen Šuljgin


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:296

ISBN:978-86-523-0216-1

Povez:Tvrdi


Cena:1.056 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:739 din.


Uzbudljiv društveni roman sa elementima krimi romana.
Roman o Istanbulu kao gradu priča, o savremenoj Turskoj, tokovima njene istorije i tradicije, o uvek izazovnom susretu Istoka i Zapada.
Pisac Samuel Samler dolazi u Istanbul na književni festival, ali tu ubrzo upoznaje uzbudljivu politiku stvarnost podeljene zemlje, paralelni život velikog grada, podzemni Istanbul, opozicione i kurdske grupe, guleniste i erdoganiste, tragove vizantijske prošlosti i sliku obnovljenog islamizma, bogatstvo gradskog života i istinu o zloglasnim F zatvorima.
Zašto je nestao Samuel Samler u Istanbulu i šta je bilo posle?

O autoru

Eugen Šuljgin (Oslo, 1941) međunarodno je poznati norveški romansijer i pripovedač ruskog porekla. Njegov otac je poznati ruski slikar Aleksandar Šulc. Studirao je klasičnu arheologiju i istoriju umetnosti na univerzitetima u Upsali i Stokholmu. Eugen Šuljgin je velika figura Međunarodnog PEN. Dugo godina bio je generalni sekretar Međunarodnog PEN, a od pre tri godine je počasni potpredsednik Međunarodnog PEN. Kao predsednik PEN-ovog komiteta „Pisci u zatvoru“ putovao je u mnoge krajeve sveta nastojeći da pomogne borbu za slobodu govora i akcije oslobađanja pisaca, izdavača... više informacija »

Za nastavak čitanja

S nekog drugog sveta


Uzbudljiv društveni roman sa elementima krimi romana. Roman o Istanbulu kao gradu priča, o savremenoj Turskoj, tokovima njene istorije i tradicije,...
više informacija »