Florans Noavil


Biblioteka:Život i literatura

Žanr:Biografija

Format:14x21

Broj strana:184

ISBN:978-86-86933-40-9

Povez:Tvrdi

Prevod:Anika Krstić


Cena:924 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:647 din.


Singer je prva knjiga u novoj ediciji Arhipelaga posvećenoj životu i literaturi velikih pisaca moderne svetske književnosti.
Među mnogobrojnim knjigama o ovom piscu, knjiga Florans Noavil je najbolja postojeća knjiga o životu i delu velikog nobelovca Isaka Baševisa Singera.
U ovoj knjizi se se kroz brižljivo istraživanje dokumenata, građe, piščevih sećanja i sećanja njegovih bližnjih i savremenika prate Singerovo detinjstvo i odrastanje, porodica i formiranje, istorija i politika, prvi uspesi i prva poricanja, odnosi sa jevrejskom zajednicom, Nobelova nagrada za književnost, gradovi i zemlje u kojima je živeo.
Singer je uzbudljiva potraga za činjenicama života i književnosti jednog od najvećih pisaca XX veka.
Istraživačka avantura u kojoj se kroz jedan bogat i nesvakidašnji život rekonstruišu neki od presudnih perioda i događaja minulog veka.

O autoru

Florans Noavil, romansijerka, književna kritičarka i novinarka. Objavila je knjigu Isak B. Singer (2003). Za ovu knjigu, koja je prevedena na više svetskih jezika, Florans Noavil je dobila Nagradu za najbolju biografiju objavljenu na francuskom jeziku u 2003. godini. Autorka je romana Poklon (2007). Autorka je i nekoliko proznih knjiga za mlade. Florans Noavil piše eseje, književnu kritiku i novinske tekstove u Mondu, gde radi kao urednik književnog dodatka Monda. U izdanju Arhipelaga objavljena je knjiga Florans Noavil Singer (2008). Živi u... više informacija »

Za nastavak čitanja

Vezanost


Uzbudljiv ljubavni i porodični roman. Knjiga prevedena na više svetskih jezika. Ćerka pronalazi rukopis svoje poginule majke i tako oživljava...
više informacija »

Singer


Singer je prva knjiga u novoj ediciji Arhipelaga posvećenoj životu i literaturi velikih pisaca moderne svetske književnosti. Među mnogobrojnim...
više informacija »