Jun Fose


Biblioteka:Arhipelag

Žanr:Roman

Format:14x17

Broj strana:84

ISBN:978-86-86933-62-1

Povez:Tvrdi

Prevod:Mirna Stevanović


Cena:655 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:458 din.


Prvi roman velikog norveškog pisca na srpskom jeziku.
Drame i romani Juna Fosea prevedeni su na više od četrdeset svetskih jezika.
Jun Fose je jedan od najvažnijih savremenih svetskih dramskih pisaca.
Drame Juna Fosea igrane su u preko 700 pozorišta širom sveta.
Roman To je Ales govori o čoveku koji je nestao u jednom norveškom fjordu. Iza njega je ostao samo čamac kao materijalni znak nekadašnjeg prisustva i priča o njemu koju u formi intenzivne ispovesti kazuje žena s kojom je živeo.
Majstorsko pripovedanje o uspomenama koje se neprestano vraćaju, o misterioznosti nestanka i o živom duhu nesmirene priče.
Psihološki iznijansirano kazivanje ispunjeno dramskom tenzijom i stilskom i jezičkom perfekcijom.

O autoru

Jun Fose (Haugesand, 1959), romansijer, dramski pisac, pripovedač, pesnik, esejist, pisac za decu. Drame i romani Juna Fosea prevedeni su na više od četrdeset svetskih jezika. Drame Juna Fosea igrane su u preko 700 pozorišta širom sveta. Jun Fose je jedan od najvažnijih savremenih svetskih dramskih pisaca. Objavio je dvanaest romana, dvadeset šest drama, dve knjige priča, sedam knjiga pesama i dve knjige eseja. Najvažniji romani: Melanholija I (1995), Melanholija II (1996), Jutro i veče (2000), To je Ales (2004), Budnost (2007). Najvažnije drame: Ime (1995), Dete (1996), Majka i... više informacija »

Za nastavak čitanja

To je Ales


Prvi roman velikog norveškog pisca na srpskom jeziku. Drame i romani Juna Fosea prevedeni su na više od četrdeset svetskih jezika. Jun Fose je...
više informacija »