Saša Radojčić


Biblioteka:Element

Žanr:Pesme

Format:14x20

Broj strana:52

ISBN:978-86-523-0313-7

Povez:Broš


Cena:605 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:424 din.


Retko su gde u savremenoj srpskoj poeziji jednostavnost govora i dubina mišljenja tako stopljeni u jednu i nerazdruživu celinu kao što su u novim pesamama Saše Radojčića u knjizi To mora da sam takođe ja.
Prirodno tihi, ovi stihovi nam kazuju mnogo u svojoj osvojenoj jednostavnosti o bogovima i o danima, o drevnom i o svakodnevnom, o trajnom i o savremenom, o ljubavi i o prijateljstvu, o porodici i o dijalektici.
Saživljeni s dramom mišljenja i njen postojan izraz, Radojčićevi stihovi osvajaju umećem da pokrenuta, prva i poslednja pitanja izvedu pred lice svakodnevice u kojoj valja i naprosto opstati i prepoznati čudo, i živeti u svom vremenu i misliti na sva vremena.
I u svakom času dosuđene svakodnevice biti jedno od mnogih mogućih ja. Da bi se uopšte bilo i da bi u trajanju života bilo preuzeto nešto od trajnosti poezije.

O autoru

Saša Radojčić (1963), čitalac, pisac i profesor, objavio je 8 pesničkih knjiga i 10 knjiga teorijsko-kritičkog karaktera. više informacija »

Za nastavak čitanja

To mora da sam takođe ja


Retko su gde u savremenoj srpskoj poeziji jednostavnost govora i dubina mišljenja tako stopljeni u jednu i nerazdruživu celinu kao što su u novim...
više informacija »