Mirjana Pavlović


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:120

ISBN:978-86-523-0044-0

Povez:Tvrdi


Cena:704 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:493 din.


Trpeza bez glavnog jela donosi priče o savremenosti, tranziciji, iskustvu trećeg doba, a najviše o ljubavi i o tome kako ljubav otkriti i sačuvati u našem životu.
Mirjana Pavlović sugestivno pripoveda o vidljivim i nevidljivim fenomenima svakodnevice, o velikim i malim potresima koji se javljaju u privatnosti i intimi, o iskušavajućim susretima sa stvarnim svetom politike i društva, medijskih manipulacija i agresivne reklame.
Priče iz knjige Trpeza bez glavnog jela otkrivaju kako je naša svakodnevica prepunjena svim zamislivim sadržajima, ali ostaje trpeza bez glavnog jela – bez ljubavi i njenih iskupljujućih čuda.
Priče Mirjane Pavlović su u znaku iznijansiranog jezika, suptilnih preokreta i nesvakidašnjeg humora i ironije koji boje i svetlo i tamno lice svakodnevice.
Priče najređeg majstorstva.
Izuzetna knjiga savremene srpske proze.
Andrićeva nagrada

O autoru

Mirjana Pavlović je pravnik, magistar ekonomije i profesor engleskog jezika i književnosti, od 2001. godine u penziji. Objavila je sledeće knjige pripovedaka, uglavnom kratkih: Zajednički imenitelj (1976; Nagrada Isidora Sekulić), Čekaonica (1980), Smrtolovka (1986), Sumoreske (1995), Zrno zrnu (2002; Nagrada Isidorinim stazama), Trpeza bez glavnog jela (2012; Andrićeva nagrada). Živi u Beogradu. više informacija »

Za nastavak čitanja

Trpeza bez glavnog jela


Trpeza bez glavnog jela donosi priče o savremenosti, tranziciji, iskustvu trećeg doba, a najviše o ljubavi i o tome kako ljubav otkriti i...
više informacija »