Živorad Nedeljković


Biblioteka:Element

Žanr:Pesme

Format:14x20

Broj strana:96

ISBN:978-86-523-0227-7

Povez:Broš


Cena:550 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:385 din.


Uspon Živorada Nedeljkovića predstavlja stišan, pa samim tim i sabran glas o osnovnim stvarima, o prepoznatim i čistim elementima svakodnevice.
Objavljujući da „nisam siguran da znam šta je pakao“, ali da „dobro znam šta je milost“, što je danas uistinu retka objava, poetički um ovih stihova otkriva vlastite izazove u misteriji malih stvari svakodnevice, porodičnog života i individualnih ozarenja, na tvrdoj zemlji gde produhovljenost, ipak i uprkos svemu, odzemljuje i, pri tome, utvrđuje u višim razlozima, gornjim relacijama, svetlim principima i jasnim duhovnim uporištima.

O autoru

Živorad Nedeljković (Kraljevo, 1959), pesnik i urednik pesničkih knjiga. Od 2002. godine radi kao urednik u izdavačkoj delatnosti Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu. Knjige pesama: Pogrešna prognoza (1991), Majka (1994), Tutin i još pedeset pesama (1998), Jezik uveliko (2000), Tačni stihovi (2001), Sušti poslovi (izabrane i nove pesme, 2002), Negde blizu (2003), Drugi neko (2005) i Ovaj svet (2009). „Zmajevu nagradu“ Matice srpske i nagradu „Branko Miljković“ dobio je za knjigu Tačni stihovi, a nagradu „Đura Jakšić“ za knjigu Negde blizu. Povodom... više informacija »

Kritike

Uspon, zaista uspon! (Gojko Božović)

Za nastavak čitanja

Talas


Možda najvažnija pesnička knjiga Živorada Nedeljkovića. Pesme produbljenog značenja i uzbudljivih jezičkih otkrića i uvida u svakodnevni...
više informacija »

Uspon


Uspon Živorada Nedeljkovića predstavlja stišan, pa samim tim i sabran glas o osnovnim stvarima, o prepoznatim i čistim elementima...
više informacija »