Milan Rihter


Biblioteka:Element

Žanr:Pesme

Format:14x20

Broj strana:64

ISBN:978-86-523-0273-4

Povez:Broš


Cena:605 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:424 din.


Pesme u knjizi Viđeno u snegu nastajale su tokom nekoliko decenija i predstavljaju izbor Rihterovog pesničkog iskustva.
Duboko proživljeno iskustvo stoji u osnovi ove poezije koja se kreće u rasponu od kamerne intime do poetičkih rasprava, od prizora svakodnevne stvarnosti sveta do racionalizovane ili iskustvom iskupljene lirike, od slika umnoženog sveta predstavljenog kroz susreta sa kulturama, gradovima i pesnicima do smrti bližnjih, od ljubavne imaginacije do socijalnog verizma.
Rihterova poezija se menjala, ali te promene su svedočanstvo o tome kako se menjao svet u kome ta poezija nastaje i s kojim ostaje u neprestanom dijalogu.

O autoru

Milan Rihter (Bratislava, 1948), pesnik, dramski pisac, esejista i prevodilac. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta Komenskog u Bratislavi. Jedno vreme Rihter se bavio diplomatijom. Danas je izdavač i predsednik Slovačkog PEN centra. Objavio je devet pesničkih knjiga, kao i dve drame o Francu Kafki i jednu dramu o Merilin Monro. Rihterove pesme pesme i drame prevedene su na 13 jezika i objavljene u Norveškoj, Španiji, Srbiji, Izraelu, Siriji, Makedoniji, Tajvanu i Rumuniji. Na slovački jezik Rihter je preveo 76 knjiga i dramskih tekstova. Između ostalog, preveo je... više informacija »

Za nastavak čitanja

Viđeno u snegu


Pesme u knjizi Viđeno u snegu nastajale su tokom nekoliko decenija i predstavljaju izbor Rihterovog pesničkog iskustva. Duboko proživljeno...
više informacija »