Nikola Moravčević


Biblioteka:Priče iz istorije

Žanr:Roman

Format:14x20

Broj strana:230

ISBN:978-86-523-0125-6

Povez:Broš


Cena:850 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:595 din.


Istorijski roman o caru Dušanu i Srbiji njegovog doba.
Zasnovan na izučenim i proverenim činjenicama, Moravčevićev roman je zanosna i intrigantna priča o jednom od najuzbudljivjih trenutaka srpske istorije.
Na početku XXI veka u ostacima srednjovekovne arhive katoličke crkve u austrijskom gradiću Vilah pronađeni su zapisi o srpskom carstvu viteza Palmana fon Brahta, komandanta najamničke garde cara Dušana.
Ti zapisi nas vode u samo središte burne istorije Dušanovog carstva.

O autoru

Nikola B. Moravčević (Zagreb, 1935), pisac istorijskih romana i istoričar književnosti. Po završetku Akademije za pozorišnu umetnost Beogradskog univerziteta (1955), otišao je u Ameriku, gde je magistrirao na pozorišnom odseku Umetničkog instituta u Čikagu (1961) i doktorirao na odseku za svetsku književnost Univerziteta države Viskonsin u Medisonu (1964). Posle dve godine docenture na koledžu Stivens u državi Mizuri, prešao je na odsek svetske književnosti Univerziteta države Ilinois u Čikagu, gde je 1968. unapređen u vanrednog, a 1971. u redovnog profesora. Na istom... više informacija »

Za nastavak čitanja

Marko Mrnjavčević


Istorijski roman Nikole Moravčevića Marko Mrnjavčević u središte svoje pažnje postavlja neobičnu ličnost srpske istorije koja je neuporedivo...
više informacija »

Nikola Pašić


Pažljivo istražujući različite izvore o Pašiću, Nikola Moravčević je u obimnom i istorijski utemeljenom romanu o Nikola Pašić predstavio...
više informacija »