Beograd, 27. marta 2017. – Arhipelag povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, za članove Kluba čitalaca Arhipelag ili za one koji će to postati u ovoj nedelji organizuje specijalnu akciju – Drama u doba drame. Akcija će trajati do 31. marta.
Specijalna akcija podrazumeva sajamske cene i posebne popuste od 30 do 60% na knjige drama iz Arhipelagove edicije Premijere, kao i knjige u izdanju Arhipelaga posvećene pozorištu.
U Arhipelagovoj ediciji Premijere objavljene su knjiga poznih drama Harolda Pintera Novi svetski poredak, knjiga izabranih drama modernog klasika britanske drame Edvarda Bonda Zločin 21. veka i knjiga izabranih drama Januša Glovackog Antigona u Njujorku.
Dve pozne drame Harolda Pintera (Novi svetski poredak i Pepeo pepelu) i njegova nobelovska beseda u kojoj je na autentičan način izrazio svoj književni, politički i ljudski stav sačinjavaju knjigu Novi svetski poredak. Provokativan i upečatljiv, Pinter daje snažnu kritiku moderne svetske istorije i politike, pokazujući sav raspone drame ugroženog čoveka pred moći i nasiljem.
Arhipelagovo izdanje Bondove knjige Zločin 21. veka istovremeno je i svetska premijera piščeve drame Melodija. Drama Zločin 21. veka govori o budućnosti koja ne mora biti daleka. Radnja se odvija u kasnom 21. veku u kojem su svi ljudi kontrolisani pomoću mikročipova i zatočeni u gradovima/logorima. Drama, veruje Bond, sve autoritete dovodi u pitanje i zbog toga je bez nje nemoguća demokratija kako u grčkom polisu, tako i u današnjem globalnom metropolisu.
Januš Glovacki je svetsku slavu stekao dramom Antigona u Njujorku koja je postala jedna je od najizvođenijih drama u drugoj polovini XX veka. Zajedno sa dramom Četvrta sestra, ova drama na potresan način pokazuje raspolućenost zapadne i istočne slike sveta.
Novi svetski poredak Zločin 21. veka Januš Glovacki Antigona u Njujorku
Akcija Arhipelaga povodom Svetskog dana pozorišta uključuje knjigu eseja Vide Ognjenović Visoka voltaža, u kojoj se značajan broj eseja bavi savremenim pozorištem i njegovim velikim akterima, knjigu eseja Ivane Stefanović Muzika od ma čega, u kojoj autorka govori i o odnosu muzike i pozorišta i o svom radu u pozorištu, kao i pozorišni roman velikog norveškog pisca Juna Fosea To je Ales.
Vida Ognjenović Visoka voltaža Muzika od ma čega Jun Fose To je Ales

Spisak knjiga u akciji i cene možete videti ovde:
Arhipelag Drame u doba drame

Posebne pogodnosti Arhipelag je pripremio za kupce biblioteke Drama u doba drame sačinjene od 6 knjiga. Ukupna cena biblioteke Drama u doba drame od 6 knjiga u toku trajanja ove akcije iznosi 1.980 dinara.
Popuste možete ostvariti u:

 • Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II), svakog radnog dana od 9 do 17 časova
 • pouzećem bilo gde u Srbiji gde ste Vi ili oni koje volite (posredstvom sajta www.arhipelag.rs)
  Najbolje od svega. Najbolje za sve.

  Izbor je jednostavan: ne možete pogrešiti.

  Klub čitalaca Arhipelag
  Terazije 29/II
  tel: 011 33 44 536
  011 33 44 427
  063 16 43 609
  e-mail: klub@arhipelag.rs
  www.arhipelag.rs