Beograd, 26. marta 2021. – Arhipelag povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, za članove Kluba čitalaca Arhipelag ili za one koji će to postati u ovoj nedelji organizuje specijalnu akciju – Drama u doba drame.
Specijalna akcija podrazumeva sajamske cene i posebne popuste od 40% na knjige drama iz Arhipelagove edicije Premijere, kao i na knjige koje govore o pozorištu. Dodatni popust od 5% dobija se za kupovinu najmanje tri knjige iz akcije. Dostava je besplatna na teritoriji Srbije za sve porudžbine čiji iznos prelazi 1.500 dinara.
Spisak knjiga u akciji i cene možete videti ovde:
Arhipelag_Svetski dan pozorišta_2021
Akcija traje do 31. marta.
Arhipelagovoj ediciji Premijere objavljene su knjiga poznih drama Harolda Pintera Novi svetski poredak, knjiga izabranih drama modernog klasika britanske drame Edvarda Bonda Zločin 21. veka i knjiga izabranih drama Januša Glovackog Antigona u Njujorku, kao i najnovija drama Vide Ognjenović Kozocid.
Dve pozne drame Harolda Pintera (Novi svetski poredak i Pepeo pepelu) i njegova nobelovska beseda u kojoj je na autentičan način izrazio svoj književni, politički i ljudski stav sačinjavaju knjigu Novi svetski poredak. Provokativan i upečatljiv, Pinter daje snažnu kritiku moderne svetske istorije i politike, pokazujući sav raspone drame ugroženog čoveka pred moći i nasiljem.
Bondova drama Zločin 21. veka govori o budućnosti koja ne mora biti daleka. Radnja se odvija u kasnom 21. veku u kojem su svi ljudi kontrolisani pomoću mikročipova i zatočeni u gradovima/logorima. Drama, veruje Bond, sve autoritete dovodi u pitanje i zbog toga je bez nje nemoguća demokratija kako u grčkom polisu, tako i u današnjem globalnom metropolisu.
Januš Glovacki je svetsku slavu stekao dramom Antigona u Njujorku koja je postala jedna je od najizvođenijih drama u drugoj polovini XX veka. Zajedno sa dramom Četvrta sestra, ova drama na potresan način pokazuje raspolućenost zapadne i istočne slike sveta.
Novi svetski poredak Januš Glovacki Antigona u Njujorku Zločin 21. veka
Akcija Arhipelaga povodom Svetskog dana pozorišta obuhvata i knjigu Kristijana Ekera Pina Bašu i njen Tancteatar, knjigu eseja Ivane Stefanović Muzika od ma čega, u kojoj autorka govori i o odnosu muzike i pozorišta i o svom radu u pozorištu, kao i pozorišni roman velikog norveškog pisca Juna Fosea To je Ales.
Vida Ognjenovic Kozocid Kristijan Eker Pina Baus i njen Tancteatar Jun Fose To je Ales

Popuste možete ostvariti u:

  • Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II), svakog radnog dana od 9 do 17 časova
  • pouzećem bilo gde u Srbiji gde ste Vi ili oni koje volite (posredstvom sajta www.arhipelag.rs)

Najbolje od svega. Najbolje za sve.

Izbor je jednostavan: ne možete pogrešiti.

Klub čitalaca Arhipelag
Terazije 29/II
tel: 011 33 44 536
011 33 44 427
063 16 43 609
e-mail: klub@arhipelag.rs
www.arhipelag.rs