Beograd, 22. februara 2017. – Darko Tuševljaković, pisac romana Jaz, predstaviće svoj roman i razgovarati sa čitaocima u čitaonici Gradske biblioteke u Pančevu u četvrtak 23. februara s početkom u 19 časova.
Predstavljanje romana Jaz, koji se našao u užim izborima za nekoliko književnih nagrada, održava se u okviru tribinskog programa Gradske biblioteke Pančevo Književni četvrtak. Sa Darkom Tuševljakovićem razgovaraće pisac i urednik tribine Vule Žurić.
Darko Tusevljakovic JazJaz je snažan društveni roman o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi. Slikajući život mladih ljudi u jednom uzburkanom vremenu i kombinujući elemente društvenog romana i fantazmagorije, pisac u Jazu oblikuje pozornicu na kojoj se, usred velikih političkih i istorijskih lomova, pokazuju upečatljivi likovi sa svojim ljudskim i intimnim dramama. Utoliko je Jaz priča o tome kako preživeti istoriju i sačuvati pravo na vlastitu različitost.
Od Beograda i Kragujevca devedesetih do slike porodičnog odmora u Grčkoj, u paralelnim i ukrštenim pričama razrešavaju se lične i porodične drame, duga povest nasilja i borbe sa sobom i drugima.