Beograd, 4. jula 2022. – Dve kapitalno važne knjige italijanskog istoričara Eđidija Ivetića o istoriji Jadrana i Mediterana čitaoci će u narednih nedelju dana moći da kupe uz letnji popust iznenađenja za ukupan iznos od 1.999 dinara.
Jedno je knjiga Granica na Mediteranu. Istočni Jadran između Italije i južnoslovenskog sveta od XIII do XX veka o susretima kultura, ali i sukobima istorijskih, političkih i nacionalnih težnji na Mediteranu od sredine XIII do kraja XX veka.
Drugo je knjiga Istorija Jadrana. More i njegova civilizacija, velika kulturna i društvena, istorija i ekonomska, vojna i pomorska istorija Jadrana od 1.000 godine pre nove ere do danas. Ivetićeva knjiga je raskošna slika kulture i civilizacija, gradova i država, običaja i zakona na obalama Jadrana.
Poznat kao pisac velikih istorijskih sinteza, Eđidio Ivetić je profesor moderne evropske istorije na Univerzitetu u Padovi. Dobitnik je Nagrade „Roberto Kesi“ (2002) i Nagrade „Antonio i Hildebrand Takoni“ (2011). Oblasti stručnog interesovanja: istorija Istočnog Mediterana, istorija Istočne Evrope, istorija Venecije, istorija Centralne Evrope, društvena i kulturna istorija.

Akcija traje do 11. jula.
Čitaoci mogu da poruče knjige za koje se odluče posredstvom sajta www.arhipelag.rs, na telefone: 011 33 44 536, 011 33 44 427 i 063 16 43 609, kao i na e-mail adrese: knjige@arhipelag.rs i klub@arhipelag.rs.
Poručene knjige Arhipelag će dostaviti čitaocima u roku od dva dana.
Čitaoci mogu da ostvare popuste i u Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II), svakog radnog dana od 9 do 17 časova.