Beograd, 23. aprila 2021. – Izdavačka kuća Arhipelag povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, u okviru kampanje za promociju čitanja Čitanje je priča za svaki dan omogućava članovima svih biblioteka u Srbiji (opštinskih i gradskih, specijalizovanih i univerzitetskih), kao i članovima Narodne biblioteke Srbije kupovinu knjiga u izdanju Arhipelaga po klupskom popustu od 30% u periodu od 23. do 30. aprila.
Zainteresovani članovi Narodne biblioteke Srbije, univerzitetskih i specijalizovanih biblioteka u Srbiji, kao i mreže javnih biblioteka u Srbiji popust mogu ostvariti:

  • u Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II), svakog radnog dana od 9 do 17 časova
  • pouzećem bilo gde u Srbiji gde ste Vi ili oni koje volite (posredstvom sajta www.arhipelag.rs)
  • ili posredstvom e-maila: klub@arhipelag.rs.

Članovi biblioteka prilikom porudžbina treba da navedu broj članske karte i naziv biblioteke čiji su član. Kampanju za promociju čitanja Čitanje je priča za svaki dan Arhipelag je pokrenuo pre četiri godine, povodom deset godina od svog osnivanja.
Polazeći od uverenja da su knjige naša svakodnevica i da je čitanje priča za svaki dan, Arhipelag kroz kampanju Čitanje je priča za svaki dan želi da pokaže da je knjiga prirodni deo svih dobronamernih aktivnosti i da uz pomoć dobrih knjiga možemo da osmislimo i sopstvenu svakodnevicu i sopstvenu poziciju u njoj.