Beograd, 24. marta 2020. – Arhipelag od danas prelazi na rad od kuće zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja.
logo ArhipelagTeška srca smo doneli ovu odluku, ali ona je u ovom trenutku jedina moguća zbog bezbednosti naših čitalaca, zbog bezbednosti naših zaposlenih, kao i zbog ukidanja javnog saobraćaja, što pogađa i naše čitaoce i naše zaposlene. Ova odluka odnosi se i na redakciju Arhipelaga i na Klub čitalaca Arhipelag.
Prelazeći na rad od kuće, mislimo na naše čitaoce i želimo da ostanemo u kontaktu s njima.
Sa redakcijom Arhipelaga možete da kontaktirate preko e-mail adresa: redakcija@arhipelag.rs i price@arhipelag.rs.
Sa Klubom čitalaca Arhipelag možete da kontaktirate preko e-mail adresa: klub@arhipelag.rs i price@arhipelag.rs, kao i posredstvom telefona: 063 16 43 609.
Sve porudžbine koje naši čitaoci budu slali na pomenute kontakte, kao i preko naših naloga na društvenim mrežama, redovno ćemo obrađivati i slati na adrese naših čitalaca.
U toku trajanja pandemije koronavirusa Arhipelag će obezbediti popust od 40% na sva naša izdanja, kao i besplatnu dostavu na teritoriji Srbije za sve porudžbine koje dobijemo posredstvom sajta www.arhipelag.rs, e-mail adresa: klub@arhipelag.rs i price@arhipelag.rs, kao i posredstvom telefona: 063 16 43 609.
arhipelag magazin mediaČitaoci mogu da prate naš sajt www.arhipelag.rs i Arhipelag magazin u kome ćemo objavljivati nove eseje, komentare i kolumne, intervjue i putopise naših domaćih i stranih pisaca, kao i premijerne odlomke iz knjiga naših autora. Odlučili smo da povećamo broj tekstova koje objavljujemo u Arhipelag magazinu kako bismo našim čitaocima u okolnostima pandemije virusa korona, koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija, pomogli da uz kvalitetne tekstove prebrode teške i komplikovane okolnosti.
Čitaoci mogu da nas prate i na našim nalozima na društvenim mrežama:
http://www.facebook.com/arhipelag
https://twitter.com/arhipelagb
https://www.instagram.com/arhipelag_knjige/
https://www.linkedin.com/in/arhipelag-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-a0540156/
https://issuu.com/arhipelag.
Arhipelag u toku pandemije koronavirusa i vanrednog stanja neće objavljivati nove knjige.
Još ranije smo otkazali javne događaje u martu i aprilu, uključujući i gostovanja stranih pisaca kao što su David Grosman i Dejvid Homel.
Ovo je novo iskustvo za sve nas. Otuda se s tim novim iskustvom ne možemo izboriti na stare načine. Potrebno je više odgovornosti, više razumevanja i više solidarnosti. Najteže je starijim osobama koje su najviše pogođene opasnostima koje izaziva virus korona. Na ispitu su same osnove naše humanosti.
Ovo će proći, ali neće proći ni za dan, ni za nedelju, ni za mesec.
Verujemo da će, kada sve ovo prođe, naš svet umnogome biti drugačiji, ali je važno da sačuvamo svoje najbolje vrednosti i najbolje vrednosti našeg sveta i iskustva.
Nije sve loše, dobre su knjige.
Budimo dobro i čuvajmo i sebe i druge!