Beograd, 2. marta 2020. – Razgovor o knjizi Nebojše Vladisavljevića Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra održaće se u utorak 3. marta s početkom u 19 časova u Svečanoj sali Fakulteta za pravne i poslovne studije „dr Lazar Vrkatić“ (Novi Sad, Bulevar oslobođenja 76/I, sala 116).
O knjizi Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra, koja je pre nekoliko meseci objavljena u izdanju Arhipelaga, govoriće akademik Alpar Lošonc, profesor dr Duško Radosavljević, profesor dr Nebojša Vladisavljević i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović.
Knjiga Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra je velika istraživačka i politikološka studija o stanju demokratije, političkih i medijskih sloboda u Srbiji od 5. oktobra 2000. godine do savremenog trenutka. Pored istraživačkih rezultata i briljantnih analiza, knjiga podrazumeva produbljen razgovor sa nekoliko desetina ključnih aktera sa različitih polova srpske političke, društvene i medijske scene, kao i iz nevladinog sektora.
Nastala kao plod dugogodišnjeg proučavanja i velikog istraživanja stanja demokratije, medija i političkih i građanskih sloboda posle 5. oktobra 2000. godine, knjiga profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu Nebojše Vladisavljevića Uspon i pad demokratije posle Petog oktobra na sistematičan, argumentovan i provokativan način raspravlja o decenijskom usponu demokratije u Srbiji i o ponovom povratku u autoritarni poredak.