Novi Sad, 17. septembra 2020. – Razgovor sa Barbi Marković, autorkom romana Superherojke, čije je srpsko izdanje objavljeno u Arhipelagu, publika će moži da prati online na web lokaciji https://bit.ly/novisad2021_yt u subotu 19. septembra s početkom u 18 časova u okviru programa Noć književnosti. Sa Barbi Marković razgovaraće Andrea Popov Miletić.
Barbi Markovic SuperherojkeNoć književnosti je manifestacija koja se godinama organizuje u velikim evropskim gradovima. Noć književnosti će ove godine prvi put biti održana u Srbiji, u okviru Kaleidoskopa kulture, kao online događaj koji će publika moći da prati na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture i na Jutjub stranici Novi Sad 2021.
Noć književnosti počinje u 18 časova, a do 23 sata traju razgovoru sa piscima iz devet različitih zemalja – Srbije, Francuske, Poljske, Portugalije, Austrije, Slovačke, Slovenije, Holandije i Belgije. Pored razgovora sa Barbi Marković, publika će moći da prati razgovore sa Veronikom Murek (Poljska), Monikom Kompanjikovom (Slovačka), Loranom Seksikom, Goranom Vojnovićem (Slovenija), Svenom Petersom (Holandija i Belgija), Izabel Veri (Valonija) i Dejanom Tiagom Stankovićem (Portugalija), dok će razgovor sa Jasminkom Petrović biti posvećen 75. rođendanu Pipi Duge Čarape.
Pored razgovora, Kristina Savkov i Danilo Milovanović, glumci Pozorišta mladih u Novom Sadu, čitaće odlomke iz odabranih dela ovih autora.
Noć književnosti održava se zahvaljujući saradnji Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i novosadskog ogranka Francuskog instituta uz podršku klastera EUNIC Srbija i EU info point.