Šestog jula obeležava se Svetski dan poljupca.
Arhipelag Vam tim povodom 5. i 6. jula omogućava specijalni popust od 45% za knjigu priča Pretesteriši me (puna cena: 810,00 dinara; cena sa popustom 445,50 dinara) jedne od najpoznatijih savremenih srpskih spisateljica Jelene Lengold.
Jelena Lengold je dobitnica Evropske nagrade za književnost, kao i nagrada „Žensko pero“, „Biljana Jovanović“ i „Zlatni Hit Liber“. Proza i poezija Jelene Lengold prevedeni su na mnoge svetske jezike. Priče Jelene Lengold zastupljene su u više antologija i panorama savremene srpske književnosti objavljenih u Srbiji i svetu.
Pretesteriši me je knjiga priča koja obuhvata tri tematska ciklusa: priče o ljubavi i svakodnevici, priče o odrastanju i porodici, erotske priče. Izvanredno i zanimljivo oblikovane priče o malim stvarima, kao što je poljubac, koje život čine velikim, odvode čitaoca u svet ljubavi i strasti gde se ukrštaju sudbine junaka sa sudbinom svakog čitaoca.
Knjiga Pretesteriši me je antologijski primer moderne srpske pripovetke.

  • „Svet emocija, koji je kod mene uvek u saglasju sa svetom književnosti, nikad neće prestati da me iznenađuje.“ (Jelena Lengold)
  • „Proza Jelene Lengold prevazilazi tabue i govori otvoreno i strasno. Njeno delo odlikuje se istančanom psihologijom i nekim od najboljih ženskih i muških likova novije srpske književnosti.“ (Politika)

Knjigu Pretesteriši me sa specijalnim popustom od 45% možete kupiti u Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II), svakog radnog dana od 9 do 17 časova, ili poručiti putem sajta www.arhipelag.rs.

Ono što vredi nema cenu.

Klub čitalaca Arhipelag
Terazije 29/II
tel: 011 33 44 536
011 33 44 427
063 16 43 609
e-mail: klub@arhipelag.rs
www.arhipelag.rs