Beograd, 27. avgusta 2020. – Književnice Tanja Stupar Trifunović i Suzana Tratnik učestvuju u programu ovogodišnjeg, 12. književnog festivala Krokodil koji će se održati 28, 29. i 30. avgusta u Beogradu pod nazivom Remake / Remodel.
Okosnica ovogodišnjeg festivala Krokodil jesu čitanja poznatih autorki iz regiona, od kojih će neke nastupati uživo, a neke preko video linka.
Suzana Tratnik Tanja Stupar Trifunović2
Prvi večeri festivala, u petak 28. avgusta, preko video linka u programu će učestovati slovenačka književnica Suzana Tratnik.
Tanja Stupar Trifunović, autorka iz Banjaluke, nalazi se među učesnicama druge festivalske večeri u subotu 29. avgusta.
Književni programi festivala Krokodil odvijaju se u amfiteatru ispred Muzej Jugoslavije, gde će se smenjivati čitanja, sofa intervjui onlajn uključenja i video projekcije. Čitanja počinju u 20 časova.
Pored književnih programa, sastavni deo festivala Krokodil je Beogradska debata o Evropi 2020. po nazivom Mogućnosti Evrope 2.0. čija je glavna tema pandemija kovida 19 i njene globalne i evropske posledice.
Tanja Stupar Trifunović je u izdanju Arhipelaga objavila roman Otkako sam kupila labuda, za koji je dobila Vitalovu nagradu za najbilju knjigu napisanu na srpskom jeziku u 2019. godini. Arhipelag će uskoro objaviti novo, izmenjeno izdanje romana Satovi u majčinoj sobi, za koji je Tanja Stupar Trifunović dobila Evropku nagradu za književnost.
Arhipelag je objavio najpoznatiji roman Suzane Tratnik Ime mi je Damjan u o kviru edicije 100 slovenskih romana.