Novi Sad, 10. juna 2022. – Tanja Stupar Trifunović učestvuje na ovogodišnjem, 3. Autonomnom festivalu žena koji se održava od 6. do 12. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i knjižari Bulevar Books u Novom Sadu.
Na književnom podnevu u subotu 11. juna, zajedno s Ivanom Maksić, Ivanom Bulatović i Jelenom Anđelovskom, Tanja Stupar Trifunović govori na temu Savremene autorke o uslovima i mehanizmima tržišne logike unutar književne produkcije i potencijalnim strategijama otpora. Razgovor se održava u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Tanja Stupar Trifunović nedavno je u izdanju Arhipelaga objavila novu knjigu pesama Zmijštak, a pre toga i romane Otkako sam kupila labuda i Satovi u majčinoj sobi.
Autonomni festival žena počeo je 6. juna i trajaže do 12 juna. U fokusu ovogodišnjeg izdanja Festivala nalaze se nasilje prema ženama, radna prava žena, zdravstvena zaštita, položaj žena u umetnosti, nauci i preduzetništvu.
U programima Autonomnog festivala žena učestvuju književnice Tanja Stupar Trifunović, Maja Solar, Jelena Anđelovska i Ivana Bulatović, vizuelne i multimedijalne umetnice Zombijana Bones, Újházi Adrienn, Dragana Dubljević, Frosina Dimovska i Danica Bićanić, muzičarke Milica Svirac, Benak Gabriella i Dunja Crnjanski, rediteljka Jasmila Žbanić, teoretičarke Karolina Hrga, Stanislava Barać, Nađa Bobičić i Kosana Beker, naučnica Jovana Mihajlović Trbovc, novinarke Vanja Đurić, Jovana Gligorijević i Brankica Drašković, kao i mnoge druge.
Pored tribinskog, filsmkog i izložbenog programa, koji se održavaju u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, sastavni deo festivala je ni bogat muzički program koji se održava na bini pored knjižare Bulevar Books.