Neven Cvetićanin (1974) diplomirao je (1999) i magistrirao (2003) na Grupi za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu sa temama iz nemačke klasične i nemačke savremene filozofije.
Doktorsku disertaciju je odbranio (2007) na Katedri za političku sociologiju Fakulteta političkih nauka u Beogradu sa temom iz istorije političkih koncepata.
Boravio je na postdoktorskim studijama (2009/2010) na Univerzitetu u Stirlingu u Škotskoj, u Velikoj Britaniji, gde se usavršavao iz oblasti novije evropske istorije i istorije političkih ideja.
Autor je dve naučne monografije (Evropska desnica između mača i zakona i Epoha s one strane levice i desnice) i knjige eseja (Requiem revoluciji), kao i pedesetak naučnih radova objavljenih u domaćim i stranim naučnim časopisima i zbornicima.
Zaposlen je na Institutu društvenih nauka u Beogradu.
Od 2012. do 2014. bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i član skupštinskih odbora za Ustav i zakonodavstvo, spoljne poslove i prosvetu, nauku i tehnološki razvoj.

Knjige

Slepe ulice istorije

Nastala kao plod autorovih istraživanja uzroka koji srpsko društvo u modernoj istoriji čine nestabilnim, knjiga Slepe ulice istorije. Elita,...
više informacija »

Državništvo modernog doba

U knjizi Državništvo modernog doba Neven Cvetićanin, na temelju plodnih teorijskih istraživanja, predstavlja upečatljive primere državništva...
više informacija »

Politička mehanika i veština državništva

Utemeljena, odlično pisana i provokativna teorijska studija o principima političke mehanike i o veštini državništva u raznim vremenima kako na...
više informacija »