Sesar Antonio Molina (La Korunja, 1952), jedan od vodećih savremenih španskih pisaca.
Sesar Antonio Molina je diplomirani pravnik i doktor Informacionih nauka. Bio je profesor Knjizevne teorije i kritike na madridskom Univerzitetu Komplutense, a trenutno je profesor Društvenih nauka, komunikacije i dokumentacije na Univerzitetu Karlos III u Madridu. Bio je urednik u dnevnim novinama Cambio 16 i Diario 16, gde je uređivao kulturnu rubriku i kulturne dodatke Culturas i Libros.
Bio je direktor Centra lepih umetnosti u Madridu i Instituta Servantes, a kasnije ministar kulture Španije. Jedno vreme bio je poslanik u španskom parlamentu.
Dobitnik je najviših odlikovanja i medalja Italije, Francuske, Čilea i Španije.
Priznati pesnik, odličan kritičar i esejista, objavio je preko trideset knjiga.
Knjiga Fuga o ljubavi objavljena je prvi put 2005. godine, s nekoliko ponovljenih izdanja na španskom jeziku. Knjiga je prevedena na italijanski i francuski jezik.
U izdanju Arhipelaga objavljene su Molinine knjige Fuga o ljubavi (2009) i Gradovi u kojima umine bol (2012).
Živi u Madridu.

Knjige

Gradovi u kojima umine bol

Fikcijski memoari velikog španskog pisca u kojima se prepliću činjenice i fikcija, viđeno i imaginirano, dokument i priča. Nesvakidašnja...
više informacija »

Fuga o ljubavi

Roman Sesara Antonija Moline Fuga o ljubavi je istinsko otkriće za srpske čitaoce. Fuga o ljubavi je knjiga velikog maga priče i velikog erudite....
više informacija »