Sesar Antonio Molina


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:204

ISBN:978-86-86933-56-0

Povez:Tvrdi

Prevod:Biljana Isailović


Cena:848 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:593 din


Roman Sesara Antonija Moline Fuga o ljubavi je istinsko otkriće za srpske čitaoce.
Fuga o ljubavi je knjiga velikog maga priče i velikog erudite. Ovo je prvi prevod na srpski jezik jednog od vodećih savremenih španskih pisaca.
Fuga o ljubavi je pravi kosmopolitski roman koji čitaoca vodi od jednog do drugog grada, od jedne do druge zemlje, od jedne do druge ljubavi.
Barselona i Madrid, Bolivija i Buenos Ajres, Krf i Firenca, Peruđa i Rim, Pariz i Sen Lizije, Budimpešta i Amsterdam – samo su neka od mesta na kojima se odigravaju sudbinski životni, politički ili ljubavni događaji u životu piščevih junaka.
U romanu Fuga o ljubavi odvija se pripovedanje o ljubavi koja se neprestano preobražava, o ljubavima koje vrlo često ostaju neispunjene i nedorečene, ali se pamte u životnom iskustvu Molininih junaka kao najautentičnije jezgro.
U Molininom romanu život junaka odvija se između ljubavi i politike, zanosa i strepnje, putovanja po gradovima i potrage po sećanjima.
Knjiga Fuga o ljubavi predstavlja putovanje po sećanju, književno traganje po impresijama i emocijama protagoniste, uz takvu književnu autentičnost i uverljivost da se čitaocu čini da je svaka priča stvarni fragment iz života pripovedača.
Fuga o ljubavi je remek-delo o ljubavi u modernim vremenima.

O autoru

Sesar Antonio Molina (La Korunja, 1952), jedan od vodećih savremenih španskih pisaca. Sesar Antonio Molina je diplomirani pravnik i doktor Informacionih nauka. Bio je profesor Knjizevne teorije i kritike na madridskom Univerzitetu Komplutense, a trenutno je profesor Društvenih nauka, komunikacije i dokumentacije na Univerzitetu Karlos III u Madridu. Bio je urednik u dnevnim novinama Cambio 16 i Diario 16, gde je uređivao kulturnu rubriku i kulturne dodatke Culturas i Libros. Bio je direktor Centra lepih umetnosti u Madridu i Instituta Servantes, a kasnije ministar kulture Španije. Jedno... više informacija »

Za nastavak čitanja

Gradovi u kojima umine bol


Fikcijski memoari velikog španskog pisca u kojima se prepliću činjenice i fikcija, viđeno i imaginirano, dokument i priča. Nesvakidašnja...
više informacija »

Fuga o ljubavi


Roman Sesara Antonija Moline Fuga o ljubavi je istinsko otkriće za srpske čitaoce. Fuga o ljubavi je knjiga velikog maga priče i velikog erudite....
više informacija »