Sesar Antonio Molina


Biblioteka:Znakovi

Žanr:Eseji

Format:14x21

Broj strana:142

ISBN:978-86-523-0055-6

Povez:Tvrdi


Cena:1.089 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:762 din.


Fikcijski memoari velikog španskog pisca u kojima se prepliću činjenice i fikcija, viđeno i imaginirano, dokument i priča. Nesvakidašnja intelektualna avantura pisca koji hrli u susret obližnjim i dalekim, poznatim i sasvim nepoznatim gradovima i kulturama, jezicima i sudbinama.
Knjiga pisana kao plod piščevih putovanja, stvarnih i književno-istorijskih, i njegovih vezanosti za gradove iz različitih krajeva sveta i za pisce koji su obeležili i utemeljili simboličke slike tih gradova. Pozilipo i Napulj, Ulica San Nikolo u Trstu, Potsdamer Štrase u Berlinu, kafe Stray dog u Sankt Petersburgu, Šela i Rabat), Drina i Višegrad, Beograd sa košavom, Palata Trinidad u Madridu, Groblje na Monmartru u Parizu, Kule Tišine u Bombaju, mrtvi gradovi u Siriji, samo su neki od gradova koji su privukli pažnju ovogputnika otvorenih očiju.
Ovo izdanje knjige Sesara Antonija Moline Gradovi u kojima umine bol posebno je pripremljeno za srpske čitaoce i, kao takvo, ono je jedinstveno u svetu, jer u ovom obliku nije objavljeno ni na španskom jeziku.

O autoru

Sesar Antonio Molina (La Korunja, 1952), jedan od vodećih savremenih španskih pisaca. Sesar Antonio Molina je diplomirani pravnik i doktor Informacionih nauka. Bio je profesor Knjizevne teorije i kritike na madridskom Univerzitetu Komplutense, a trenutno je profesor Društvenih nauka, komunikacije i dokumentacije na Univerzitetu Karlos III u Madridu. Bio je urednik u dnevnim novinama Cambio 16 i Diario 16, gde je uređivao kulturnu rubriku i kulturne dodatke Culturas i Libros. Bio je direktor Centra lepih umetnosti u Madridu i Instituta Servantes, a kasnije ministar kulture Španije. Jedno... više informacija »

Za nastavak čitanja

Fuga o ljubavi


Roman Sesara Antonija Moline Fuga o ljubavi je istinsko otkriće za srpske čitaoce. Fuga o ljubavi je knjiga velikog maga priče i velikog erudite....
više informacija »

Gradovi u kojima umine bol


Fikcijski memoari velikog španskog pisca u kojima se prepliću činjenice i fikcija, viđeno i imaginirano, dokument i priča. Nesvakidašnja...
više informacija »