Karlos Fuentes


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:168

ISBN:978-86-86933-94-2

Povez:Tvrdi


Cena:847 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:593 din.


Adam u raju novi je roman modernog klasika svetske književnosti Karlosa Fuentesa, moćna priča o ljubavi i strasti, kriminalu i korupciji, mafiji i politici.
Veliki majstor je napisao politički triler, prvi takav roman u svom opusu. Na pozornici romana Adam u raju promiču slike Meksika i slike Evrope, tajkuni i političari, tajne službe i organizovani kriminal.
Arhipelag je objavio jedno od prvih svetskih izdanja ovog Fuentesovog romana.
Glavni junak romana Adam Gorospe, novopečeni bogataš, priča o svom društvenom usponu i o svetu u kome se odjednom našao, kao i o sprezi velikog novca, ozbiljne mafije i visoke politike, pripremajući zaplet dostojan najuzbudljivijih krimi romana. Fuentes iznutra i sa ogromnom snagom prikazuje i nevidljive i brutalne mehanizme savremene moći. Pričajući o tome kako je, neočekivano i za samog sebe i za druge, postao bogat, ne prezajući ni od jednog sredstva, junak romana Adam u raju ispisuje veliku povest savremenog sveta.
Nad uzbudljivim događajima u ovom romanu, nesvakidašnjim zapletima i preokretima, kao i ukrštenim pričama o ljubavi i strasti, kriminalu i politici, u Fuentesovom romanu stoji pitanje koje se kao neki lajtmotiv provlači kroz čitav roman: Kako zaustaviti propast u koju ide čitava zemlja?

O autoru

Karlos Fuentes (1928-2012), romansijer, pripovedač, dramski pisac i esejista. Jedan je od najznačajnijih meksičkih i hispanoameričkih pisaca XX veka, kao i jedan od najvažnijih pisaca savremene svetske književnosti. Fuentes je autor više od dvadeset knjiga proze, među kojima su i slavni romani: Smrt Artemija Kruza (1962), Sveto mesto (1967), Terra Nostra (1975), Stari Gringo (1985), Dijana (1996), Godine s Laurom Dijaz (2000), Srećne porodice (2006), Volja i sudbina (2008), Adam u raju (2009). Najvažnije knjige eseja: Argumenti Latinske Amerike (1963), Latinska Amerika: Rat sa... više informacija »

Za nastavak čitanja

Adam u raju


Adam u raju novi je roman modernog klasika svetske književnosti Karlosa Fuentesa, moćna priča o ljubavi i strasti, kriminalu i korupciji, mafiji i...
više informacija »

Volja i sudbina


Jedan od završnih romana modernog klasika svetske književnosti. Velika sinteza Fuentesove jedinstvene pripovedačke magije i nedvosmislenog...
više informacija »