Karlos Fuentes


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:332

ISBN:978-86-86933-82-2

Povez:Tvrdi


Cena:1.018 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:712 din.


Jedan od završnih romana modernog klasika svetske književnosti.
Velika sinteza Fuentesove jedinstvene pripovedačke magije i nedvosmislenog angažmana kojim je izrazio dramu i iskušenja Meksika i Južne Amerike.
Politički roman o savremenom Meksiku koji iznutra pokazuje kako korupcija, kriminal i rđava politika razjedaju zemlju i uništavaju živote njenih ljudi.
Fuentesov junak je mladić rođen 1985. godine. On se približava središtu političke i poslovne elite, odakle priča uzbudljivu priču ispunjenu preokretima i intrigama, ljubavnim romansama i političkim strastima, zapanjujućim otkrićima i scenama u kojima se briše granica između stvarnosti i fantazmagorije.
Provokativno pripovedanje kroz sudbinu mladića Jošue prati politiku i svakodnevicu Meksika i Južne Amerike u poslednje tri decenije.
Velika saga o ljubavi i strasti, ali i o prijateljstvu i izdaji.

O autoru

Karlos Fuentes (1928-2012), romansijer, pripovedač, dramski pisac i esejista. Jedan je od najznačajnijih meksičkih i hispanoameričkih pisaca XX veka, kao i jedan od najvažnijih pisaca savremene svetske književnosti. Fuentes je autor više od dvadeset knjiga proze, među kojima su i slavni romani: Smrt Artemija Kruza (1962), Sveto mesto (1967), Terra Nostra (1975), Stari Gringo (1985), Dijana (1996), Godine s Laurom Dijaz (2000), Srećne porodice (2006), Volja i sudbina (2008), Adam u raju (2009). Najvažnije knjige eseja: Argumenti Latinske Amerike (1963), Latinska Amerika: Rat sa... više informacija »

Za nastavak čitanja

Adam u raju


Adam u raju novi je roman modernog klasika svetske književnosti Karlosa Fuentesa, moćna priča o ljubavi i strasti, kriminalu i korupciji, mafiji i...
više informacija »

Volja i sudbina


Jedan od završnih romana modernog klasika svetske književnosti. Velika sinteza Fuentesove jedinstvene pripovedačke magije i nedvosmislenog...
više informacija »