Karlos Fuentes


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:320

ISBN:978-86-86933-25-6

Povez:Tvrdi

Prevod:Ksenija Šulović


Cena:960 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:672 din


Srećne porodice su jedno od najboljih dela velikog majstora. Ovaj roman polazi od Tolstojeve rečenice sa početka Ane Karenjine: „Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način.“
Ovo je jedno od prvih svetskih izdanja ovog romana Karlosa Fuentesa izvan španskog jezika.
Fuentes u ovom jedinstvenom romanu u pričama ispisuje uzbudljivu povest modernog Meksika i Latinske Amerike iz ugla pripovedanja o porodici i pripovedanja o ljubavi.
Pisac Srećnih porodica predstavlja celokupno latinoameričko društvo – od predsedničkih palata, preko novih klasa u nastajanju, do društvenog dna u kome caruju beda i svakovrsni izazovi golog opstanka.
Srećne porodice su remek-delo o ljubavi i porodici, nesvakidašnja slika modernog života sa svim oblicima njegovih složenih i sudbonosnih ljubavi, ispisana rukom jednog od najvećih majstora moderne svetske proze.
Fuentes prikazuje ljubav u najrazličitijim izdanjima: ljubav supružnika, ljubav ljubavnika, ljubav roditelja i dece, ljubav bližnjih, ljubav slučajnih saputnika. Na taj način uobličava se velika priča o izuzetnim sudbinama poznatih ili običnih ljudi, ali i velika priča o ljubavi, strasti, ljubomori, mržnji i patnji.

O autoru

Karlos Fuentes (1928-2012), romansijer, pripovedač, dramski pisac i esejista. Jedan je od najznačajnijih meksičkih i hispanoameričkih pisaca XX veka, kao i jedan od najvažnijih pisaca savremene svetske književnosti. Fuentes je autor više od dvadeset knjiga proze, među kojima su i slavni romani: Smrt Artemija Kruza (1962), Sveto mesto (1967), Terra Nostra (1975), Stari Gringo (1985), Dijana (1996), Godine s Laurom Dijaz (2000), Srećne porodice (2006), Volja i sudbina (2008), Adam u raju (2009). Najvažnije knjige eseja: Argumenti Latinske Amerike (1963), Latinska Amerika: Rat sa... više informacija »

Za nastavak čitanja

Srećne porodice


Srećne porodice su jedno od najboljih dela velikog majstora. Ovaj roman polazi od Tolstojeve rečenice sa početka Ane Karenjine: „Sve srećne...
više informacija »

Adam u raju


Adam u raju novi je roman modernog klasika svetske književnosti Karlosa Fuentesa, moćna priča o ljubavi i strasti, kriminalu i korupciji, mafiji i...
više informacija »