Mile Vuković


Biblioteka:Osnove

Žanr:Afaziologija

Format:16x27

Broj strana:452

ISBN:978-86-86933-70-6

Povez:Broš


Cena:840 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:637 din


Knjiga vrhunskog afaziologa, profesora Univerziteta u Beogradu, predstavlja obuhvatnu studiju o osnovama teorije afaziologije, o biološkim osnovama humane komunikacije, o afazijama, aleksijama, agrafijama, akalkulijama, apraksijama i agnozijama.
Knjiga profesora dr Mileta Vukovića pruža iscrpan pregled dijagnostičkih metoda, tretmana afazije, kao i pitanja restitucije jezičkih funkcija kod afazičkih bolesnika.
Poseban deo ove knjige predstavlja niz testova za afazije.
Knjiga sadrži i obiman rečnik osnovnih termina.
Izvrsna knjiga za stručnjake iz oblasti afaziologije i logopedije, ali i za zainteresovane laike.

O autoru

Dr Mile Vuković, profesor na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu. Diplomirao je na Defektološkom fakultetu u Beogradu na Odseku za logopediju, a magistriao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu iz oblasti neuropsihologije. Doktorsku disertaciju Simptomatologija i restitucija jezičkih i kognitivnih funkcija kod bolesnika sa traumatskom afazijom odbranio je na Defektološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1993. godine. Usavršavao se u Londonu i Cirihu. Član je međunarodnih i domaćih stručnih asocijacija iz oblasti neuronauka i... više informacija »

Za nastavak čitanja

Afaziologija


Knjiga vrhunskog afaziologa, profesora Univerziteta u Beogradu, predstavlja obuhvatnu studiju o osnovama teorije afaziologije, o biološkim osnovama...
više informacija »